Rețete de la Mărgăritar

Actualizăm periodic site-ul cu rețete noi. Vizitează-ne!
Păstrează savoarea fructelor de pădure, potențată de gustul inconfundabil de cireșe, chiar în cămara ta.
MOD DE PREPARARE
Pune toate fructele într-un vas suficient de mare, amestecând totodată și zahărul. Decojește lămâia organică și adaugă în compoziție sucul de lămâie rezultat. Fierbe întreaga compoziție timp de 4 minute și nu uita să faci probe în timpul fierberii! Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
250 g de căpșuni tăiate felii, 250 g de coacăze roșii, 250 g de zmeură, 250 g de cireșe pietroase, fără sâmburi înjumătățite, 1 lămâie bio, 500 g de zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1
O pară Williams, atunci când este perfect coaptă la cules, va oferi o aromă incomparabilă. Păstrează-le timp de câteva zile până se coc complet (fructele ar trebui să fie galbene și frumos parfumate, dar nu moi în interior) – astfel gemul va deveni de vis.
MOD DE PREPARARE
Cojește perele, înlătură sâmburii și taie-le în felii mici. Amestecă această compoziție cu sucul de lămâie, cu zahărul vanilat și cu zahărul gelifiant într-un vas suficient de mare, încălzește compoziția și fierbe timp de 4 minute. Nu uita să faci probe în acest interval. La final, amestecă lichiorul și toarnă compoziția finală fierbinte în borcane. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
1kg de pere Williams bine coapte, Sucul unei lămâi, 2 linguri de zahăr vanilat Mărgăritar, 500 g de zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1, 1 pahar mic de lichior de pere
Încearcă această combinație și vei fi cu siguranță plăcut surprins de gustul aromat și acrișor al ​gemului.
MOD DE PREPARARE
Curăță fructele de kiwi și taie-le în bucăți, apoi pasează-le cu căpșuni și zmeură. Amestecă compoziția de fructe cu zahărul gelifiant și cu frunzele mărunțite de mentă, apoi fierbe amestecul într-o oală mare. Lasă la fiert în clocot timp de 4 minute. Nu uita să faci probe în acest interval. Toarnă rezultatul final fierbinte în borcane pregătite în avans și etanșează imediat. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
250 g de kiwi, 500 g de căpșuni, 250 g de zmeură, 500 g de zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1 , 3–5 frunze de mentă
Vezi toate rețetele →

Cele mai populare rețete

Învață să faci prăjituri uitându-te la rețete
Biscuiți Crinkle
MOD DE PREPARARE Într-un bol amestecă făina, cacaoa, zahărul, praful de copt și sarea. În alt bol încăpător amestecă uleiul, ouăle și vanilia, cu ajutorul…
Vezi video →
Chec surpriză
Nu ai cum să dai greș cu acest chec, indiferent de ocazie. Este ușor de preparat, delicios, cu efect garantat de relaxare și veselie. MOD…
Vezi video →
Ruladă Red Velvet
Poți prepara această ruladă specială pentru a o savura la cafea, sau pentru a te bucura de ea împreună cu prietenii care îți vin în…
Vezi video →
Vezi toate rețetele →
O mică compoziție cu zmeură poate potența aroma acestui gem. Încearcă următorul aperitiv: 2 linguri de piure de piersici cu 1 cl de suc de lămâie, amestecă-le într-un pahar, adaugă 1 cl de rom și lichior Angostura, și umple paharul cu vin spumant. Adaugă o lingură de gem de zmeură în acest mix și ornează cu câteva fructe de zmeură.
MOD DE PREPARARE
Zmeura trebuie să fie cât mai uscată; dacă este nevoie, clătește-o scurt cu apă rece și apoi las-o să se usuce bine. Amestecă zmeura cu sucul de lemâie, fierbe compoziția și apoi paseaz-o. Taie ciocolata în bucăți mici. Compoziția rezultată trebuie pusă într-o oală mare și amestecată cu 500 g de zahăr gelifiant 2:1, apoi trebuie fiartă în clocot timp de 4 minute, amestecând continuu. Se fac probe în acest interval. În borcanele pregătite în avans, adaugă compoziția până la jumătate, apoi adaugă ciocolată, umple borcanul cu gem și etanșează-l bine. Consumă în cât mai scurt timp gemul. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de gelatinizare", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
1 kg zmeură, 2 linguri de suc de lămâie, 500 g de zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1, 100 g de ciocolată albă
Chutney-ul poate fi o garnitură potrivită pentru friptură, pește, brânzeturi și, bineînțeles, la preparatele clasice indiene din legume și orez.
MOD DE PREPARARE
Taie caisele spălate în mici bucăți (după ce le-ai scos sâmburii), pisează cățeii de usturoi și ghimbirul peste caise. Toate ingredientele trebuie puse într-o oală mare, rezistentă la acid, iar compoziția trebuie fiartă la foc mic, amestecând constant, până în momentul în care fructele și ceapa devin moi și poți observa un sos extrem de dens. Toarnă compoziția în borcane pregătite în avans, etanșează-le bine și lasă-le la macerat câteva zile.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
15 kg de caise proaspete fără sâmbure, 2 căței de usturoi, 1 bucată mică de ghimbir proaspăt, 350 g de ceapă mărunțită, 300 ml oțet de mere, 220 g zahăr brun Mărgăritar Mauritius, 2 lingurițe…
Vezi toate rețetele →