Brioșe cu scorțișoară

Ingrediente

pentru brioșele cu scorțișoară  

  • 150 g unt la temperatura camerei 
  • 150 g Mărgăritar Zahăr Alb Fin
  • 1 vârf de sare 
  • puțină vanilie măcinată sau 1 pliculeț de zahăr vanilat Bourbon 
  • 3 ouă la temperatura camerei (mărimea M) 
  • 180 g făină 
  • 1 linguriță de praf de copt 
  • 160 ml lapte la temperatura camerei 
  • 2-3 lingurițe de scorțișoară Ceylon 

pentru glazura din cremă de brânză și mascarpone 

  • 200 g frișcă 
  • 1 pliculeț de întăritor de frișcă 
  • 100 g cremă de brânză 
  • 200 g mascarpone 
  • 70 g Mărgăritar Zahăr Pudră
  • puțină vanilie măcinată sau 1 pliculeț de zahăr vanilat Bourbon 
  • zahăr cu scorțișoară pentru pudrat 

Gătit

Preîncălziți cuptorul la temperatura de 175 °C încălzire superioară și inferioară și așezați 12 forme din hârtie într-o tavă pentru brioșe. 

Bateți untul împreună cu zahărul, sarea și vanilia timp de 2-3 minute, până când amestecul devine cremos. 

Adăugați ouăle unul câte unul și amestecați de fiecare dată. 

Amestecați făina cu praful de copt și încorporați-le alternativ cu laptele la temperatura camerei în compoziția de unt cu ouă, prin amestecare. Aveți grijă să nu amestecați prea puternic sau prea mult, deoarece altfel s-ar putea ca brioșele să se lase în timpul coacerii. 

Împărțiți aluatul în mod egal adăugându-l în două boluri, iar într-unul dintre ele încorporați amestecând ușor scorțișoara Ceylon. 

Adăugați alternativ câte o lingură din aluatul simplu și câte una din cel cu scorțișoară în formele de brioșe și umpleți fiecare formă în proporție de ¾.  

Coaceți brioșele cu scorțișoară în cuptor timp de 20-25 de minute, până capătă o culoare aurie, apoi lăsați-le să se răcească de tot. 

Bateți frișca împreună cu întăritorul de frișcă până se întărește, apoi depozitați-o pentru scurt timp în frigider. 

Amestecați crema de brânză cu mascarponele, cu zahărul pudră și cu vanilia, până când compoziția devine cremoasă. 

Încorporați, amestecând ușor, frișca și adăugați glazura astfel obținută într-un poș cu vârf stelat. 

Ornați din abundență brioșele cu scorțișoară cu glazura.  

Pudrați brioșele cu scorțișoară cu zahăr cu scorțișoară și savurați-le preferabil proaspete. 

Brioșele pot fi ținute la frigider timp de 2-3 zile, dar sunt cel mai gustoase în ziua în care le-ați preparat. 

Sfat: În comparație cu scorțișoara Cassia, scorțișoara Ceylon este mai de calitate, mai aromată, iar mulțumită conținutului ei scăzut de cumarină, ea este de asemenea inofensivă pentru sănătate.  

Vedeți mai multe rețete