Rețete de la Mărgăritar

Actualizăm periodic site-ul cu rețete noi. Vizitează-ne!
Clasicele negrese primesc o întorsătură inedită adăugând în compoziție avocado, pentru o textură fragedă și fină.
MOD DE PREPARARE
Fărâmițează ciocolata în bucăți și pune-o la topit peste un pat de apă. Taie fructele de avocado în jumătate, scoate sâmburele și scoate interiorul cu o lingură. Toarnă ouăle într-un castron, adaugă zahărul brun Mărgăritar Mauritius și amestecă totul într-un robot de bucătărie, până în momentul în care ajungi la o spumă albă și groasă. Pasează fructele de avocado și amestecă-le cu alunele, ciocolata topită și praful de copt. Lasă la copt prăjiturile într-un cupor preîncălzit la 170 ° de grade timp de 25 de minute. Decorează negresele cu zahărul pudră Mărgăritar și servește-le.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
Ingrediente (pentru aproximativ 24 de bucăți), 250 g de ciocolată, 4 ouă, 2 fructe de avocado, 175 g de zahăr brun Mărgăritar Mauritius, 125 g de alune (fărâmițate), ½ pachet de praf de copt, Zahăr…
Aceste chifle dulci preparate cu drojdie și servite cu sos de vanilie sunt desertul perfect de savurat în familie, în dupa-amiezile întunecate de iarnă.
MOD DE PREPARARE
Pentru a face stratul pufos, amestecă drojdia cu zahăr de copt, jumătate din lapte (puțin călduț) și făină de grâu, amestecând până obții un aluat dens. Adaugă făină și lasă aluatul să crească, depozitând amestecul într-un loc călduros. Amestecă restul ingredientelor împreună cu aluatul, până obții un strat fin, semi-ferm. Toarnă acest amestec pe o suprafață drapată în făină, într-o formă pătrată și subțire. Taie pătrate de 4 x 4 cm și umple-le cu gem de caise sau de prune, apoi întoarce colțurile și apasă cele două jumătăți cu grijă, evitând scurgerea gemului. Trece fiecare chiflă prin untul topit și plasează-le într-o caserolă. Lasă chiflele să crească, plasându-le într-un loc călduros, până în momentul în care ating un volum dublu. Acoperă-le iar cu unt topit și coace-le într-un cuptor preîncălzit la 160 °C aproximativ 40 de minute. Pentru sosul de vanilie, amestecă jumătate din lapte cu zahăr fin, zahăr vanilat și rom. Amestecă restul de lapte cu pachetul de budincă de vanilie și adaugă acest amestec în laptele încălzit. Lasă amestecul la fiert. Mai unge chiflele după coacere cu unt topit și zahăr pudră. Preparatul se servește cu sos de vanilie.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
Pentru aluat:,, ½ de cub de drojdie, 60 g de zahăr cristal Mărgăritar, 100 ml de lapte, 400 g de făină de grâu, 50 g de unt topit, Sare, coji de lămâie, zahăr vanilat, 1…
Combinația perfectă de gust dulce și parfumat, cu tentă exotică. Ca să nu-ți mai spunem și că e gata în câteva minute.
MOD DE PREPARARE
Trece piersicile scurt prin apă fierbinte, apoi pune-le în apă rece, decojește-le, taie-le în jumătate și scoate-le sâmburii. Spală cu grijă smochinele sub apă, apoi usucă-le cu hârtie de copt și taie-le rădăcinile întărite. Pasează fructele fărâmițate în mixer și adaugă zahărul gelifiant. Fierbe compoziția, amestecând constant. Lasă amestecul să fiarbă 4 minute. Nu uita de proba de ​gelifiere în acest interval. Toarnă amestecul în borcanele pregătite în avans. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
600 g de piersici, 400 g de smochine, 500 g de zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1
Vezi toate rețetele →

Cele mai populare rețete

Învață să faci prăjituri uitându-te la rețete
Chec surpriză
Nu ai cum să dai greș cu acest chec, indiferent de ocazie. Este ușor de preparat, delicios, cu efect garantat de relaxare și veselie. MOD…
Vezi video →
Ruladă Red Velvet
Poți prepara această ruladă specială pentru a o savura la cafea, sau pentru a te bucura de ea împreună cu prietenii care îți vin în…
Vezi video →
Mini-tarte cu model „Roșu Alb Roșu“
Din această combinație inedită de arome va rezulta un desert plin de prospețime cu care să te răsfeți în clipele de liniște. Aspectul nu poate…
Vezi video →
Vezi toate rețetele →
Acum te poți bucura de minunatul tort de ciocolată specific austriac chiar în bucătăria ta, dacă urmezi întocmai pașii de mai jos. E o delicatesă la care nu vei dori să renunți prea ușor.
MOD DE PREPARARE
Amestecă ușor untul, ciocolata topită, 140 de grame de zahăr fin Mărgăritar și puțină sare până când compoziția devine ușoară și pufoasă. Apoi adaugă progresiv gălbenușul de ou, adaugă albușul de ou bătut cu 60 de gr de zahăr fin Mărgăritar și la final adaugă făina. Toarnă amestecul într-o formă de prăjitură drapată în hârtie de copt și coace compoziția timp de aproximativ 15 minute la 170 °C. Ușa cuptorului ar trebui să rămână ușor întredeschisă. După scurgerea acestui interval, închide ușa cuptorului complet și lasă amestecul la copt pentru minim încă o oră, la aceeași temperatură. Apoi scoate amestecul pe un platou și lasă-l la răcit. După ce se răcește, taie tortul la mijloc și umple-l cu gem de caise încălzit. Înainte de servire, toarnă o glazură fină de ciocolată pe prăjitură și adaugă câte o lingură de frișcă per porție.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
140 g de unt, 140 g de ciocolată, 200 g zahăr fin Mărgăritar , 1 porție de sare, 7 ouă, 140 g de făină albă universală, 1 hârtie de copt, 1 borcan mic de gem…
Combinația perfectă de gust dulce-acrișor, de savurat la micul dejun cu croissante proaspete. Ca să nu-ți mai spunem și că e foarte simplu de preparat.
MOD DE PREPARARE
Spală vișinele, usucă-le bine, scoate-le sâmburii și cozile, amestecă-le în mixer. Apoi spală caisele, scoate-le sâmburii și taie-le în bucăți mici. Amestecă bine vișinele, caisele și zahărul gelifiant într-un vas mare și apoi lasă compoziția la macerat la rece. Apoi fierbe amestecul timp de 4 minute. Nu uita să faci probe de gelifiere în acest interval. Scoate oala de pe aragaz și asezonează compoziția cu lichior de caise, apoi toarn-o în borcanele pregătite în avans și etanșează-le. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
750 g de caise, 250 g de vișine, 1 kg de zahăr gelifiant Mărgăritar 1:1, 4 cl lichior de caise
Vezi toate rețetele →