Rețete de la Mărgăritar

Actualizăm periodic site-ul cu rețete noi. Vizitează-ne!
Acum te poți bucura de minunatul tort de ciocolată specific austriac chiar în bucătăria ta, dacă urmezi întocmai pașii de mai jos. E o delicatesă la care nu vei dori să renunți prea ușor.
MOD DE PREPARARE
Amestecă ușor untul, ciocolata topită, 140 de grame de zahăr fin Mărgăritar și puțină sare până când compoziția devine ușoară și pufoasă. Apoi adaugă progresiv gălbenușul de ou, adaugă albușul de ou bătut cu 60 de gr de zahăr fin Mărgăritar și la final adaugă făina. Toarnă amestecul într-o formă de prăjitură drapată în hârtie de copt și coace compoziția timp de aproximativ 15 minute la 170 °C. Ușa cuptorului ar trebui să rămână ușor întredeschisă. După scurgerea acestui interval, închide ușa cuptorului complet și lasă amestecul la copt pentru minim încă o oră, la aceeași temperatură. Apoi scoate amestecul pe un platou și lasă-l la răcit. După ce se răcește, taie tortul la mijloc și umple-l cu gem de caise încălzit. Înainte de servire, toarnă o glazură fină de ciocolată pe prăjitură și adaugă câte o lingură de frișcă per porție.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
140 g de unt, 140 g de ciocolată, 200 g zahăr fin Mărgăritar , 1 porție de sare, 7 ouă, 140 g de făină albă universală, 1 hârtie de copt, 1 borcan mic de gem…
Combinația perfectă de gust dulce-acrișor, de savurat la micul dejun cu croissante proaspete. Ca să nu-ți mai spunem și că e foarte simplu de preparat.
MOD DE PREPARARE
Spală vișinele, usucă-le bine, scoate-le sâmburii și cozile, amestecă-le în mixer. Apoi spală caisele, scoate-le sâmburii și taie-le în bucăți mici. Amestecă bine vișinele, caisele și zahărul gelifiant într-un vas mare și apoi lasă compoziția la macerat la rece. Apoi fierbe amestecul timp de 4 minute. Nu uita să faci probe de gelifiere în acest interval. Scoate oala de pe aragaz și asezonează compoziția cu lichior de caise, apoi toarn-o în borcanele pregătite în avans și etanșează-le. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
750 g de caise, 250 g de vișine, 1 kg de zahăr gelifiant Mărgăritar 1:1, 4 cl lichior de caise
Savurează gustul inconfundabil de prune în orice moment al anului, prin această rețetă minunată de gem.
MOD DE PREPARARE
Spală prunele, usucă-le bine, taie-le în jumătate, scoate-le sâmburele și taie-le din nou în sferturi. Pasează restul cu sucul de lămâie în mixer, pune bucățile de prune în vasul de gătit și amestecă-le bine cu zahărul gelifiant Mărgăritar. Lasă acest amestec acoperit timp de câteva ore (peste noapte). Apoi adaugă condimentele, fierbe întreaga compoziție timp de 4 minute. Nu uita să faci probele de gelifiere în acest interval. Scoate oala de pe aragaz, înlătură condimentele, toarnă amestecul în borcanele pregătite în avans și etanșează-le bine. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de gelatinizare", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
1 kg de prune pregătite în avans și cântărite, 1 kg de zahăr gelifiant Mărgăritar 1:1, 1 băț de scorțișoară, 4 cuișoare, 2 linguri de suc de lămâie, 2 linguri de rom
Vezi toate rețetele →

Cele mai populare rețete

Învață să faci prăjituri uitându-te la rețete
Chec festiv cu lămâie și mac
MOD DE PREPARARE Încălzește cuptorul la 180ºC. Cu ajutorul unui mixer, amestecă untul și zahărul pentru cinci minute. Adaugă ouăle, unul câte unul, apoi coaja…
Vezi video →
Cheesecake la rece cu jeleu din fructe de pădure
MOD DE PREPARARE Zdrobește bine biscuiții cu ajutorul unui robot, adaugă untul moale sau chiar topit, apoi așază amestecul în forma de tort (de 20…
Vezi video →
Brioșe cu banane și cremă de whisky
MOD DE PREPARARE Într-o crăticioară pune la foc mic stafidele și whisky-ul. Asteaptă până când încep să fiarbă, apoi stinge focul, acoperă și lasă-le să…
Vezi video →
Vezi toate rețetele →
Păstrează savoarea fructelor de pădure, potențată de gustul inconfundabil de cireșe, chiar în cămara ta.
MOD DE PREPARARE
Pune toate fructele într-un vas suficient de mare, amestecând totodată și zahărul. Decojește lămâia organică și adaugă în compoziție sucul de lămâie rezultat. Fierbe întreaga compoziție timp de 4 minute și nu uita să faci probe în timpul fierberii! Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
250 g de căpșuni tăiate felii, 250 g de coacăze roșii, 250 g de zmeură, 250 g de cireșe pietroase, fără sâmburi înjumătățite, 1 lămâie bio, 500 g de zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1
O pară Williams, atunci când este perfect coaptă la cules, va oferi o aromă incomparabilă. Păstrează-le timp de câteva zile până se coc complet (fructele ar trebui să fie galbene și frumos parfumate, dar nu moi în interior) – astfel gemul va deveni de vis.
MOD DE PREPARARE
Cojește perele, înlătură sâmburii și taie-le în felii mici. Amestecă această compoziție cu sucul de lămâie, cu zahărul vanilat și cu zahărul gelifiant într-un vas suficient de mare, încălzește compoziția și fierbe timp de 4 minute. Nu uita să faci probe în acest interval. La final, amestecă lichiorul și toarnă compoziția finală fierbinte în borcane. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Vezi rețeta →
INGREDIENTE
1kg de pere Williams bine coapte, Sucul unei lămâi, 2 linguri de zahăr vanilat Mărgăritar, 500 g de zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1, 1 pahar mic de lichior de pere
Vezi toate rețetele →