Compot de mere coapte cu cremă de scorțișoară

Ingrediente

  • 4 mere mici
  • 100 g Mărgăritar Zahăr Alb Fin
  • 40 g stafide
  • 100 g marțipan tăiat cubulețe
  • 40 ml rom negru
  • Crema de scorțișoară
  • 250 g mascarpone
  • 250 g brânză quark (20% grăsime în masa uscată)
  • 50 ml suc de mere
  • 50 g de Mărgăritar Zahăr Pudră Bio
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • coaja de la 1 lămâie netratată
  • 5 picături de esență de migdale
  • biscuiți caramelizați pentru ornare

Gătit

Pentru compotul de mere coapte, tăiați merele în jumătate, îndepărtați cotoarele și apoi tăiați-le cubulețe. Amestecați cubulețele de mere cu zahărul alb fin, adăugați-le într-o tigaie încinsă și prăjiți-le timp de 3 - 4 minute. Adăugați stafidele și marțipanul și stingeți amestecul cu rom. Luați tigaia de pe foc și lăsați compotul să se răcească puțin. Pentru crema de scorțișoară amestecați bine toate ingredientele cu un tel. Sfărâmați grosier biscuiții caramelizați. Adăugați compotul în porții egale în 4 pahare, puneți 3 - 4 linguri de cremă de scorțișoară deasupra iar la final ornați cu biscuiți caramelizați.

 

 

 

Vedeți mai multe rețete