Guguluf cu nuci și mere cu scorțișoară

Ingrediente

Ingrediente pentru 1 guguluf cu diametrul de 22 cm:

  • 4 mere (greutate totală de aprox. 350 g)
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • 4 ouă
  • 220 g unt
  • 180 g Mărgăritar Zahăr Pudră
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 1/2 pliculeț de praf de copt
  • 175 g nuci rase
  • 250 g făină
  • unt și făină pentru formă
  • Mărgăritar Zahăr Pudră pentru pudrat

Gătit

Descojiți merele, îndepărtați cotoarele, apoi tăiați-le felii. Marinați feliile de măr cu zeamă de lămâie și scorțișoară și acoperiți-le cu un capac. Separați gălbenușurile de ou de albușuri și bateți-le împreună cu untul, zahărul pudră și zahărul vanilat, până când amestecul devine spumos. Adăugați praful de copt și nucile, iar la final făina cernută. Bateți albușurile până obțineți o spumă fermă și încorporați-o în compoziție amestecând ușor. La final adăugați și merele marinate. Adăugați amestecul într-o formă de guguluf tapetată în prealabil cu unt și făină și dați la copt la temperatura de 175 °C, în cuptorul preîncălzit, timp de 60 de minute. Lăsați să se răcească de tot și scoateți guguluful din formă. Presărați cu zahăr pudră. 

Vedeți mai multe rețete