Porcușori norocoși

Ingrediente

Pentru aluatul dospit

  • 65 g Mărgăritar Zahăr Alb Fin
  • 250 ml lapte
  • 500 g făină
  • 1 cub de drojdie proaspătă (sau 2 pliculețe de drojdie uscată) 60 g unt moale
  • 1 vârf de sare
  • 1 ou
  • 1 ou pentru ungere
  • 2 linguri de lapte 

Pentru decor:

Gătit

Amestecați o linguriță din zahărul alb fin pregătit anterior cu laptele călduț și fărâmițați și drojdia în compoziție. Presărați puțină făină deasupra. Acoperiți și lăsați ca. 10 minute să se odihnească, până se formează o maia. Adăugați făina într-un bol. În acest bol, frământați maiaua împreună cu untul, zahărul fin alb și cu sarea până obțineți un aluat. Acoperiți bolul cu un prosop de bucătărie și lăsați-l la dospit la căldură, timp de 50 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180 °C, cu încălzire superioară și inferioară. Mai frământați o dată aluatul, întindeți-l într-o foaie cu grosimea de ca. 0,5 cm și decupați 8 cercuri, fiecare având diametrul de 9 cm. Așezați-le pe tava de copt. Din restul aluatului decupați 8 cercuri, fiecare având diametrul de 2 cm, pentru botic. Așezați cercurile mici în treimea inferioară a cercurilor mari. Folosiți o andrea pentru a împunge două nări pe fiecare dintre cercurile mici.

Din restul de aluat tăiați 16 triunghiuri echilaterale (cu latura de 1,5 - 2 cm) pe post de urechi. Bateți oul și folosiți-l pentru a lipi urechile de cercurile mari de aluat.

Lăsați porcușorii norocoși timp de 15 minute la dospit. Bateți un ou cu 2 linguri de lapte și ungeți porcușorii cu amestecul rezultat, folosind o pensulă. Coaceți timp de 13-15 minute.

Decor: Amestecați zahărul pudră cu laptele, până la omogenizare, și folosiți amestecul rezultat pentru a picta ochii. Lăsați la uscat. Colorați restul compoziției de zahăr și lapte cu un vârf de cuțit de colorant alimentar, după care folosiți amestecul pentru a desena pupilele.

Vedeți mai multe rețete