Tartă cu ciocolată, portocale și rom

Ingrediente

pentru aluatul fraged cu portocale

  • 270 g făină
  • 180 g unt rece (tăiat cubulețe)
  • 90 g Mărgăritar Zahăr Pudră Bio
  • 1 vârf de sare
  • coaja rasă de la 2 portocale mici netratate sau de la 1 portocală mare netratată
  • 1 gălbenuș (mărimea M)

pentru umplutura de ciocolată cu portocale

  • 120 g unt
  • 140 g ciocolată neagră
  • 90 g Mărgăritar Zahăr Pudră Bio
  • 3 ouă (mărimea M) și restul de albuș rămas de la aluatul fraged
  • 1 vârf de sare
  • 1 plic de praf de budincă cu gust de ciocolată
  • zeama de la 2 portocale mici sau de la 1 portocală mare
  • 60 ml rom
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriță de praf de copt

Gătit

Adăugați ingredientele pentru aluatul fraged într-un bol de mărime potrivită și frământați cu accesoriul pentru frământare al robotului de bucătărie sau al mixerului, pană când aluatul devine lucios.

Așezați aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină, dați-i o formă sferică folosind mâinile și lăsați-l să se odihnească ca. 45 de minute la frigider, acoperit.

Întindeți aluatul fraged pe o suprafață de lucru presărată cu făină până când atinge o grosime de ca. 5 mm, apoi așezați-l ferm într-o formă de tartă cu diametrul de 25-26 de centimetri.

Pentru umplutură adăugați untul și ciocolata într-o oală mică, topiți-le la temperatură scăzută, după care lăsați compoziția puțin la răcit.

Bateți ouăle împreună cu zahărul pudră Mărgăritar și cu sarea timp de 3-5 minute, până când amestecul devine spumos.

Amestecați zeama de portocale cu romul, praful de budincă, făina, cacaua și cu praful de copt, având grijă să nu se formeze cocoloașe.

Încorporați ușor, mai întâi amestecul de budincă, apoi cel de unt și ciocolată, în compoziția cu ouă.

Umpleți forma de tartă pregătită anterior cu umplutura lichidă de ciocolată cu portocale și coaceți preparatul timp de 25-30 de minute în treimea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Lăsați tarta de ciocolată cu portocale să se răcească în totalitate, apoi savurați-o.

Sfat: În cazul în care rămâneți cu un surplus de aluat fraged, îl puteți întinde, decupa cu diferite forme, după care îl coaceți la 180 °C, încălzire superioară și inferioară, timp de 10-12 minute, obținând astfel fursecuri cu portocale foarte gustoase.

 

Vedeți mai multe rețete