Gem, marmeladă, jeleuri ...

Descoperiți diversele noastre rețete de gem, marmeladă, fructe tartinabile, jeleuri și multe altele. Fie că este vorba de gemul clasic de căpșuni, de gemul exotic de pina colada sau de combinații de fructe, cum ar fi piersici și mure - veți găsi rețete pentru toate gusturile, precum și sfaturi de decorare pentru a vă transforma borcanele de gem într-un suvenir sau un cadou frumos.

Veți găsi, alături de noi, inspirație pentru creațiile dumneavoastră personale. Nu ezitați să adăugați o notă personală la rețetă și să experimentați cu diverse ingrediente de exemplu adăugarea de ciocolată, nuci, lichioruri, fructe exotice, plante aromate, condimente și multe altele. Imaginația ta nu are limite.

Mai întâi mănânci cu ochii – chiar și atunci când faci gemuri!

Ai văzut deja? Noile ambalaje pentru zahărul gelifiant sunt aici! Noul design oferă fiecărui produs un caracter modern și plin de gust – și arată din prima cât de ușor este să prepari dulcețuri.
Evidențiem dintr-o privire ce rezultat delicios poți obține în funcție de proporțiile de amestec – de la foarte fructat, la clasic sau foarte ușor.

Astfel, găsești rapid produsul potrivit pentru dulceața ta preferata. Trecerea la noile ambalaje se face treptat.

Către rețetele de dulceață
 

 

Sfaturi pentru prepararea cu succes a gemurilor

PREGĂTIRE 

  • Fructele se vor cântări întotdeauna în stare brută (nepreparate).
  • Nu se vor prelucra mai mult de 2 kg de fructe în același timp.
  • Fructele au conținuturi diferite de pectină și au tendința de a gelifia mai mult sau mai puțin puternic.
  • Fructele preparate se pot amesteca cu zahăr gelifiant, se păstrează la rece peste noapte și se prelucrează a doua zi.  Întotdeauna se amestecă zahărul gelifiant în amestecul rece de fructe.
  • Se vor steriliza în prealabil borcanele și capacele. După gătire, se îmbuteliază imediat gemul.

PREPARARE

  • Pentru a menține un raport optim de amestecare a zahărului, pectinei și acidului citric, este important să se folosească întotdeauna întregul pachet.
  • Se aduce la fierbere amestecul de fructe și zahăr gelifiant și se fierbe timp de 4 minute, amestecând constant (4-6 minute pentru zahărul gelifiant organic). Nu se gătește prea mult gemul, altfel pectina va fi distrusă și gemul nu va mai fi ferm.
  • Pentru testul de gelatină, se pun câteva picături de produs pe o farfurie rece și netedă. Dacă această probă devine solidă când se răcește, gemul este gata.
  • Gemul se păstrează într-un loc răcoros și întunecat.

Tipuri de Zahăr Gelifiant

Mărgăritar Zahăr Gelifiant 1:1         1 kg de fructe & 1 kg Zahăr 
Mărgăritar Zahăr Gelifiant 2:1         1 kg de fructe & 500 g  Zahăr
Mărgăritar Zahăr Gelifiant 3:1         1,5 kg de fructe & 500 g Zahăr

Coconut kiss

Sirop de citrice și ierburi aromatice cu rozmarin

Mai multe rețete

Mărgăritar Zahăr Gelifiant 2:1 XXL

Mărgăritar Zahăr Gelifiant 1:1

Fierberea rapidă și ușoară a siropului

Cu ajutorul produsului nostru Mărgăritar zahăr pentru sirop de plante puteți prepara repede și simplu numeroase variante de sirop. Descoperiți gama noastră largă de idei de rețete. Fie că este vorba de siropul clasic de flori de soc, de siropul cu gust fructat de rubarbă, de un siropul răcoritor de citrice sau de siropul de ghimbir - la noi veți găsi rețete pentru toate gusturile.

Siropurile sunt ideale, de asemenea, pentru prepararea băuturilor de vară, a unui cocktail care să vă relaxeze după o zi de muncă  dar și pentru rafinarea deserturilor.

Sfat: decorați sticlele de sirop cu etichete, panglici și autocolante și transformați-le într-un cadou preparat cu dragoste acasă.