Chutney de mango

Ingrediente

  • 2 mango coapte
  • 150 g Mărgăritar Zahăr Sugars of the World Brun
  • 1 ceapă albă
  • 4 cl oțet balsamic de zmeură
  • 100 ml vin alb sec, ușor 
  • (de exemplu, Sauvignon blanc)
  • 1 ardei iute
  • 6 bucăți de ghimbir confiat
  • 1 păstaie de vanilie
  • 6 păstăi de cardamom verde
  • câte 1 linguriță scorțișoară și de condimente

Gătit

Se taie mango în două, se scoate sâmburele, se decojește fructul și se taie în cuburi mici.

Se topește zahărul brut din trestie de zahăr într-o tigaie antiaderentă și se caramelizează în acesta ceapa tăiată mărunt. Se stinge cu oțet și vin. Se adaugă cubulețele de mango, ardeiul iute tăiat în jumătate și fără semințe, tăiat în fâșii fine, ghimbirul tăiat felii, păstaia de vanilie tăiată în jumătate și pulpa răzuită, semințele de cardamon zdrobite și condimentele.

Se fierbe la foc mediu până când mango este moale. Se amestecă din când în când. Apoi se pasează cu ajutorul unui blender de mână, astfel încât să mai rămână bucăți de mango. Se lasă să fiarbă ușor timp de cca 5-10 minute, până când Chutney capătă o consistență moale.

Se îndepărtează păstaia de vanilie și se toarnă chutney-ul în borcane sterile cât timp acestea sunt încă calde. Pentru un termen de valabilitate mai lung, se pasteurizează în cuptor la 75 °C timp de 25 de minute. Se păstrează într-un loc răcoros și se consumă curând.

Vedeți mai multe rețete