Grupul AGRANA

AGRANA este reprezentată în segmentul zahărului de nouă unități de producție în cinci țări din UE și, de la jumătatea anului 2008, și în Bosnia-Herțegovina. În campania 2016|17, Grupul AGRANA a produs peste un milion de tone de zahăr din sfeclă din aproximativ 6,7 milioane de tone de sfeclă. AGRANA oferă o gamă largă de zahăr și specialități de zahăr sub mărci de zahăr specifice fiecărei țări.

AGRANA România S.R.L. operează două fabrici de zahăr în România atât din sfeclă de zahăr cât și din zahăr brut. Zahărul brut din trestie de zahăr produs pe piețele emergente, cum ar fi Brazilia sau Thailanda, este transportat cu vaporul în România și transformat în zahăr alb în fabricile AGRANA. Pe lângă rafinarea zahărului brut, uzina ROMAN procesează până la 5.400 de tone de sfeclă de zahăr pe zi. Fabrica din BUZĂU este exploatată exclusiv ca rafinărie de zahăr brut.

În comerțul cu amănuntul din România, zahărul alb produs de AGRANA este comercializat sub marca "Zahăr Mărgăritar".

AGRANA în EUROPA

În KAPOSVÁR, Magyar Cukor Zrt., filiala AGRANA, operează singura fabrică de zahăr din Ungaria. Pentru a aproviziona piața deficitară din Ungaria, zahărul brut este, de asemenea, rafinat în zahăr alb la Kaposvár. Tot aici găsim una dintre cele mai mari fabrici de biogaz din Europa, care acoperă aproximativ 70% din necesarul de energie primară al fabricii de zahăr cu propriul biogaz. AGRANA are o prezență în comerțul din Ungaria cu marca Koronás Cukor.

Moravskoslezské cukrovary a.s., filiala AGRANA din Republica Cehă, transformă în zahăr un total de 9 400 de tone de sfeclă pe zi în cele două fabrici de zahăr din HRUŠOVANY și OPAVA, care este comercializat sub marca "Korunní Cukr".

În fabrica de zahăr a filialei slovace a AGRANA, Slovenské cukrovary s.r.o. din SERED, Slovacia, aproximativ 4.800 de tone de sfeclă au fost transformate zilnic în timpul ultimei campanii în zahăr. Acest zahăr este vândut pe piața slovacă sub marca "Korunný Cukor".

În întreaga regiune a Balcanilor de Vest, precum și în Slovenia și Croația, produsele din zahăr fabricate de Studen-AGRANA (societate mixtă) sunt vândute sub marca "AGRAGOLD". Rafinăria de zahăr brut STUDEN-AGRANA din BRČKO este o societate mixtă în care AGRANA și partenerul său de distribuție de lungă durată, Studen & CO Holding GmbH. Fabrica are o capacitate de prelucrare de aproximativ 650 de tone de zahăr brut pe zi.

În plus, AGRANA operează o unitate de distribuție în Bulgaria, unde o gamă largă de produse este oferită și sub marca premium "Zahira".