Sirop de rabarbură

Ingrediente

Gătit

Se pune la fiert rabarbura curățată și tăiată mărunt într-o oală mare și se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute, până se dezintegrează. Se toarnă 1kg de zahăr pentru sirop și se amestecă în compoziție. Dacă se dorește, se adaugă 1 legătură de mentă în oală și se lasă rabarbura la macerat cu zahărul timp de 3-4 ore, la temperatura camerei.

Se strecoară sucul printr-o sită, se dă în clocot și se fierbe timp de 3 minute. Se toarnă în sticle sterile cât timp este încă fierbinte, se închid sticlele ermetic și se păstrează într-un loc răcoros.

Diluție
1 parte sirop + 6 părți apă
După deschidere, se păstrează la frigider și se consumă rapid.

Sfat
Se toarnă piureul de fructe rămas în borcane, se păstrează la frigider și se servește cu iaurt

Video

Vedeți mai multe rețete