Sirop de rodie și portocale

Ingrediente

Gătit

Rodiile se spală, se taie în două și se storc la fel ca portocalele, cu ajutorul unei prese de fructe, și se colectează sucul. Alternativ, se poate folosi un storcător de fructe. Pentru aceasta, se îndepărtează semințele de rodie din rodii și se stoc într-un storcător de fructe. (Pentru a îndepărta cu ușurință semințele de rodie din rodii fără să vă stropiți, umpleți un bol cu apă. Se taie rodiile în două și se scot semințele sub apă, cu degetele).

Portocalele se spală, se storc prin presare și se colectează sucul.  Se pun într-o oală sucul de rodie și sucul de portocale împreună cu zahărul pentru sirop. Se adaugă în oală coaja de scorțișoară și cuișoarele. Ingredientele se dau în clocot la foc mediu și se lasă să fiarbă timp de aproximativ 5 minute. Se ia oala de pe foc și se îndepărtează condimentele. Se toarnă imediat siropul fierbinte de rodie și portocale în sticlele pregătite, curate.

Sfat: siropul de rodie și portocale este potrivit pentru a fi servit cu apă minerală rece, ca o băutură răcoritoare. De asemenea, poate fi folosit pentru a rafina ceaiul. Se amestecă 2 linguri de sirop de rodie și portocale (cantitatea poate varia, după cum se dorește) în ceaiul fierbinte. Pentru un punch de rodie și portocale, se toarnă într-un pahar 100 ml de vin roșu încălzit, 50 ml de suc de struguri roșii încălzit și 50 ml de suc de portocale încălzit, împreună cu 3 cl de sirop de rodie și portocale și 2 cl de rom. Pentru varianta fără alcool a punch-ului de rodie și portocale, înlocuiți vinul roșu cu suc de struguri și omiteți romul.

Depozitat într-un loc răcoros și întunecat, siropul se păstrează aproximativ 6 luni. Sticlele deschise trebuie păstrate în frigider și folosite în câteva zile.

Vedeți mai multe rețete