Sirop de citrice și ierburi aromatice cu rozmarin

Ingrediente

  • 1 legătură de roiniță
  • 1 legătură cu diferite tipuri de mentă: de ex. mentă piperată, mentă Hugo, mentă spaniolă
  • 10 crenguțe re rozmarin 
  • 1 portocală bio
  • 1 lămâie bio
  • 1 kg Mărgăritar Zahăr pentru Sirop de plante
  • 750 ml apă

Gătit

Se spală ierburile și se usucă cu un prosop de bucătărie. Se spală portocala și lămâia în apă fierbinte și se taie în felii subțiri. Se dă apa în fiert și se dizolvă în ea zahărul de sirop. Se adaugă ierburile și feliile de portocală și lămâie în siropul fierbinte, se amestecă, se acoperă și se lasă la rece timp de 24 de ore.

Se strecoară, se dă în fiert și se fierbe timp de 3 minute. Se toarnă în sticle cât timp este fierbinte și se închide ermetic imediat. Acest sirop din ierburi aromatice poate fi diluat cu apă sau apă minerală în proporție de aproximativ 1:6.

Sfat de decorare: așezați crenguțe de ierburi aromatice într-o tavă pentru cuburi de gheață, umpleți-o cu apă și congelați-o. Apoi adăugați aceste cuburi de gheață din plante în băutură.

Sfat: această rețetă poate fi folosită pentru a prepara multe amestecuri diferite de ierburi aromatice. Experimentați pe parcursul verii cu diferite tipuri de mentă, salvie fructată și ierburi sălbatice.

Video

Vedeți mai multe rețete