Willi Vanilli

Ingrediente

  • 1,5 kg de pere Williams complet coapte
  • sucul de la o lămâie
  • 2 lingurițe de zahăr vanilat Bourbon
  • 500 g zahăr Mărgăritar Gelifiant 3:1
  • 1 pahar de coniac de pere Williams

Gătit

Se decojesc perele, se îndepărtează miezul și se taie în cubulețe. Se călesc împreună cu sucul de lămâie, zahărul vanilat și zahărul gelifiant într-un vas suficient de mare și se fierb timp de 4 minute. Nu uitați de testul de gelificare. La final, se amestecă cu coniacul și se umple fierbinte în borcane. 

Sfat: O pară Williams culeasă la maturitate deplină are o aromă deosebită. Depozitați-o câteva zile pentru a se coace (fructele trebuie să fie frumoase, galbene și parfumate, dar nu încă făinoase în interior) - apoi gemul va fi de vis!

Vedeți mai multe rețete