Gem de mere coapte cu migdale

Ingrediente

Pentru cca 5 borcane a câte 195ml

  • 750 g mere (de preferat, acrișoare)
  • 250 ml suc de mere neîndulcit
  • 500 g zahăr gelifiant  Mărgăritar 2:1
  • 30 g zahăr brun Mărgăritar Sugars of the World
  • 1 lămâie bio
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 3 steluțe de anason
  • 1 păstaie de vanilie
  • 20 g marțipan (opțional)
  • 70 g migdale (fulgi)
  • 1 cl rom (opțional)

Gătit

Spălați merele, curățați-le de coajă, scoateți cotorul și tăiați-le bucăți mici. Stropiți-le cu zeama de lămâie. Lăsați zahărul să se caramelizeze într-un vas. Stingeți cu sucul de mere.  Adăugați bucățile de mere, batoanele de scorțișoară și anasonul stelat. Crestați păstaia de vanilie, răzuiți semințele și puneți-le în vas. Lăsați amestecul să fiarbă la foc mediu, până când se înmoaie merele (cca 10 minute).

Între timp, prăjiți migdalele într-o tigaie antiaderentă, până când se rumenesc, apoi dați-le deoparte. Tăiați marțipanul în bucăți mici.

Adăugați-l în compoziția cu mere, împreună cu zahărul gelifiant, amestecați și lăsați marmelada să fiarbă în clocot timp de 4 minute. Scoateți batoanele de scorțișoară și anasonul stelat. Adăugați romul și migdalele prăjite. Apoi umpleți borcanele curate, pregătite în prealabil, cu compoziția fierbinte.

Sfat: Pentru varianta fără alcool, omiteți romul din gem. Dacă îl depozitați într-un loc întunecat și răcoros, gemul de mere coapte rezistă până la un an. Păstrați borcanele începute la frigider și consumați produsul cât mai repede.

Video

Vedeți mai multe rețete