Compot de piersici și cardamon

Ingrediente

  • 2 kg piersici
  • 850 ml apă
  • 125 g zahăr Mărgăritar Cristal
  • 2 lămâi ecologice
  • 4 buc  cardamon
  • 2 cuișoare

 

Gătit

Se spală lămâile sub jet de apă caldă și se usucă. Apoi se decojesc cât mai subțire, se pun într-o pungă de muselină sau într-o sită de ceai cu condimentele și se agață în oală. Se adaugă sucul de lămâie.

Se aduce amestecul la fierbere, amestecând, și se lasă să fiarbă timp de un minut. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească. În cele din urmă, îndepărtați condimentele.

Puneți piersicile individual în apă clocotită timp de aproximativ 30 de secunde, ridicați-le cu o paletă perforată, scurgeți-le și curățați-le de coajă cu un cuțit.

Se preîncălzește cuptorul la 90 grade C căldură superioară și inferioară. Se taie piersicile în două, se scot sâmburii și se taie în felii. Puneți imediat feliile în strat în borcanele pregătite.

Umpleți cu sucul până la aproximativ 2,5 cm sub marginea borcanului. Feliile de piersici trebuie să fie acoperite cu suc. Închideți bine borcanele. Se pun borcanele într-o tavă umplută cu apă la 2 cm înălțime și se pasteurizează timp de aproximativ 40 de minute.

Borcanele nu trebuie să se atingă între ele. Se pasteurizează timp de aproximativ 40 de minute. Se scot cu grijă din cuptor cu o mănușă, se pun pe o cârpă umedă și se lasă să se răcească.

Sfaturi:

Deschideți capsulele de cardamom apăsându-le cu un cuțit plat, scoateți semințele și pisați-le de preferință într-un mortar pentru ca uleiul esențial cu aroma sa dulce și picantă să se poată desfășura.
Compotul poate fi de asemenea, pasteurizat într-un aparat de gătit la aburi la 100 oC timp de 40 de minute.

Vedeți mai multe rețete