Chutney cu pere și dovlecel

Ingrediente

Gătit

Se spală dovlecelul, se îndepărtează tulpinii și florile, iar apoi se taie în bucăți mici. Ceapa se taie în cubulețe mici și se călește la ulei fierbinte. Se adaugă zahărul și se lasă să se topească. Se stropește cu oțet. Se adaugă bucățile de dovlecel și cățeii de usturoi tăiați în bucății mici, se amestecă bine, iar apoi se condimentează cu cimbru, sare și piper. Se acoperă și se pregătește al dente.

Se spală perele și ardeiul chili, se scot sâmburii, și perele se tai în sferturi, iar ardeiul chili, în bucăți mici, și se adaugă la amestecul cu dovlecel, iar apoi se fierb cu grijă timp de 5 minute. Se adaugă zahărul gelifiant, și se fierbe totul timp de 7 minute, până începe să clocotească.

Amestecul pregătit se toarnă în borcane pregătite, care se închid etanș. Înainte de consum, se lasă la stat într-un loc uscat și răcoros timp de 2-3 săptămâni. Păstrați borcanele deschise în frigider, și consumați în scurt timp după deschidere.

Sfat: Se potrivește perfect cu mâncăruri pregătite la grătar și fondue.

Pentru ca chutney-ul să-și păstreze valabilitatea pentru mai mult timp, se poate pasteuriza la cuptor, la 75 °C, timp de 20 de minute.

Vedeți mai multe rețete