Tort cu ornamente

Explozie de savoare și culoare
INGREDIENTE
Pentru aluat:
300 g de zahăr cristal Mărgăritar
7 ouă
Coaja unei lămâi
Sucul unei lămâi proaspete
200 ml de ulei
200 ml de apă
450 g de făină
1 pachet de praf de copt
70 g de ornamente comestibile

Pentru glazura de cremă de brânză:
290 g de zahăr pudră Mărgăritar
150 g de unt
500 g de cremă de brânză (nesărată)
10-20 ml frișcă

Pentru stratul de ornamente: aproximativ 150 g de confeti
forme colorate comestibile

Blatul pufos, umplutura cremoasă și toppingul crocant fac din acest tort o combinație surprinzătoare de texturi, desăvârșită de ornamentul multicolor.

MOD DE PREPARARE

Pentru blatul tortului, preîncălzește cuptorul la 170 de grade. Stoarce lămâia și mărunțește coaja unei lămâi “vechi, uscate”.
Amestecă ouăle și zahărul de copt Mărgăritar până se obține un amestec foarte spumos. Adaugă ușor în amestec și uleiul. Amestecă apa, sucul de lămâie și coaja de lămâie. Apoi amestecă făina și praful de copt într-un alt bol și adăugă în aluat. Amestecă ușor.

Așază pe o foaie de copt hârtie de gătit și plasează cele 2 forme de tort, fiecare cu un diametru de 20 cm. Înfășoară formele de tort cu folie de aluminiu astfel încât aluatul să rămână în interiorul formelor. Adaugă confetti în aluat și amestecă pentru scurt timp. Toarnă jumătatea de aluat în formele de tort și lasă amestecul la copt timp de 35-40 de minute (nu uita de proba cu bețișorul!). Lasă-l să se răcească în formă. Când scoți tortul din formă, folosește un cuțit pentru a desface mai ușor forma. Acesta este modul în care aluatul se întărește cel mai bine.

Pentru crema de brânza, înmoaie untul în cuptor (dar nu îl lăsa să se topească!). Bate untul moale timp de aproximativ 1 minut, apoi adaugă treptat zahărul pudră Mărgăritar. În cele din urmă, amestecă crema de brânză, până când se formează o masă cremoasă și pufoasă. Adaugă 10-20 ml de frișcă, după cum este necesar.

Decorarea tortului: Taie cele două blaturi răcite, orizontal, pe jumătate. Așază primul blat pe un stativ sau pe o placă. Întinde în jur de 3 linguri de cremă de brânză. Pune cel de-al doilea etaj pe partea superioară și întinde din nou cu cremă de brânză. Continuă până când toate etajele tortului sunt stivuite.

Acum, glazurează tortul complet cu cremă de brânză. Cel mai bine este să folosești un instrument special pentru aluat sau o spatulă. În cele din urmă, presară ornamentele pe tort. Cel mai bine este să așezi o pânză sub tort, ca să poți folosi din nou ornamentele căzute pe lângă prăjitură. În funcție de dorința ta, poți acoperi tortul cu ornamente sau puteți presăra câteva ornamente pe partea superioară sau laterală. Lasă la frigider rezultatul final.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA