Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
pentru 12 bucăți
Pentru aluat:
Pentru umplutura de prăjitură cu brânză
Pentru compotul de căpșuni
Adițional
Biscuiții cu unt se pun într-o pungă de congelator și se sfărâmă cu un făcăleț (se poate utiliza și un mixer).
Toate ingredientele aluatului se frământă rapid până se obține un aluat fin. Trebuie să rămână cât mai rece.
Se formează o bilă din aluatul sfărâmicios, acesta se aplatizează, se acoperă și se lasă în frigider timp de cel puțin o jumătate de oră.
Pentru umplutură, oul se separă, iar albușul de ou se bate spumă cu sarea. Brânza împreună cu gălbenușul de ou, crema de brânză, zahărul, vanilia, sucul de lămâie și amidonul se amestecă până se obține o textură cremoasă, iar apoi se adaugă cu grijă și se amestecă albușul de ou bătut.
Se preîncălzește cuptorul la 175 °, cu încălzire sus-jos. Pe o suprafață presărată cu făină, se întinde aluatul la o grosime de cca. 5 mm sau mai subțire, și se tai cercuri din aluat cu diametrul puțin mai mare decât cel al unei forme de brioșă. Cercurile tăiate din aluat se plasează și se apasă în formele de brioșe.
Pe urmă, se umple cu umplutura de tort cu cașcaval și se rumenesc timp de cca. 30-35 minute.
Căpșunile se tai în sferturi, și se adaugă într-o tigaie mică împreună cu celelalte ingrediente. Se fierbe la flacără medie, amestecând din când în când, timp de cca. 7-10 minute.
După coacere, brioșele se lasă să se răcească complet, iar apoi se scot din forme cu ajutorul unui cuțit cu lamă neascuțită. Compotul de căpșuni se toarnă peste brioșe și se consumă.
Distribuie