Clătite cu brânză și griș

Ingrediente

pentru cca. 6 clătite

Pentru aluat

Pentru decorațiune

 

Gătit

Se fierbe laptele pentru puțin timp.

Se adaugă grișul și zahărul și se amestecă bine. Se lasă la înmuiat timp de cca. 5 minute, iar apoi se toarnă într-un vas.

Se separă gălbenușurile ouălor de albușuri. Albușurile și sarea se bat spumă.

Smântâna și gălbenușurile se adaugă la griș, și se amestecă imediat cu telul unui mixer de mână. Se adaugă făina și se amestecă pentru puțin timp. Se adaugă cu grijă albușurile bătute.

Uleiul de cocos se încălzește într-o tigaie antiderapantă. Aluatul se adaugă în tigaia încălzită cu o lingură și se modelează pentru a fi rotund. Clătitele se prăjesc timp de cca. 3 minute pe ambele laturi. Se mențin calde.

Se presară cu zahăr pudră și se decorează cu zmeură. Se recomandă servirea lor la cald.

Opțiune de variație: Clătitele cu brânză și griș sunt excelente și cu zahăr cu scorțișoară. Se amestecă 3-4 linguri de zahăr cu puțină scorțișoară.

Vedeți mai multe rețete