Kuglof de duminică

Ingrediente

Formă kuglof, diametru 23 cm

  • 4 ouă
  • 150 g Mărgăritar Zahăr Alb Fin
  • 150 g ulei vegetal, neutru ex. ulei de floarea soarelui
  • 300 g făină fină
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pahar iaurt natur, cremos sau smântână

Topping:

 

  • Violete proaspete, pentru decorațiune comestibilă
  • Formă kuglof, diametru 23 cm
  • puțin unt pentru uns
  • puțin pesmet

 

Gătit

Se unge forma de kuglof cu puțin unt, și se presară cu pesmet pentru ca aluatul să nu se lipească de formă.

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, cu încălzire sus-jos.

Ouăle împreună cu zahărul se bat spumă. Se adaugă uleiul.

Făina se cerne împreună cu praful de copt, și se adaugă la amestecul de ouă spumă câte puțin alternativ cu iaurtul.

Amestecul se toarnă în formă și se coace timp de circa 45-50 minute. Se verifică cu ajutorul unui ac!

Între timp se topește untul, și se amestecă cu zahărul. În final, se adaugă la amestec crema de brânză și colorantul alimentar (după caz). Se răcește în frigider.

Învelișul cu cremă de brânză se unge peste kuglof și se decorează cu violetele.

Vedeți mai multe rețete