Tartă de caise cu brânză dulce

Ingrediente

Pentru o porție cu dimensiuni de 20 cm x 30 cm Aluat:

Crema cu brânză dulce:

Pentru glazură:

 

Gătit

Se pun într-un castron cele două tipuri de făină, untul rece tăiat în cubulețe, zahărul și sarea și se combină până când se obține un amestec fin și sfărâmicios. La final, se adaugă vinul alb rece și se frământă rapid până se obține un aluat. Se acoperă aluatul cu o folie alimentară și se lasă la frigider timp de cel puțin 10-15 minute. După aceea, se rulează aluatul pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină, astfel încât să se obțină un dreptunghi de 20 pe 30 cm. Acesta nu trebuie să fie absolut perfect, marginile vor mai fi lucrate în continuare.

Pentru cremă, se amestecă brânza dulce, smântâna, zahărul și zahărul vanilat până se omogenizează. Aceasta se întinde pe aluat până la aproximativ doi-trei cm de margini. Pe margini nu se pune cremă. Se împart caisele fără sâmburi pe suprafața cremei, cu partea tăiată în sus. Se presară nucile de pin și se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 170 °C timp de cca. 35-40 de minute, până devine crocantă.

La final, se scoate tarta din cuptor, se decorează cu menta proaspătă, se presară zahăr după gust și se poate servi.

Vedeți mai multe rețete