Tiramisu cu lămâie și zmeură

Ingrediente

Ingrediente pentru aprox. 4-6 porții

Pentru crema de lămâie

Pentru crema cu mascarpone

Pentru siropul de zmeură

  • 50 ml sirop de zmeură
  • 150 ml de apă
  • 1 linguriță de rom

Se mai folosesc

  • 200 g de biscuiți
  • 400 g zmeură proaspătă
  • Felii de lămâie pentru ornat

Gătit

Prepararea cremei de lămâie

Într-o oală se amestecă cu ajutorul unui tel toate ingredientele, cu excepția untului, până când nu mai sunt cocoloașe.

Se încălzește apoi compoziția la foc mediu, amestecând continuu, până când ajunge la o consistență asemănătoare unei creme.

Se trece crema de lămâie printr-o sită, se lasă puțin timp la răcit și apoi se amestecă cu untul.

Se acoperă crema de lămâie cu o folie alimentară și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Prepararea cremei cu mascarpone

Se pun toate ingredientele pentru cremă într-un castron și se bat până se obține un amestec ușor și cremos. (De îndată ce amestecul se întărește, nu se mai bate, deoarece se poate închega).

Finisarea tiramisului cu lămâie și zmeură

Pentru siropul de zmeură se amestecă toate ingredientele, iar câțiva biscuiți se însiropează în compoziția obținută.

Se așază pe urmă biscuiții în pahare sau într-o tavă până se acoperă baza.

Peste aceștia se întinde un start de cremă cu mascarpone, după un alt start cu cea de lămâie și cel de-al treilea cu siropul de zmeură.

Se continuă dispunerea în straturi până la terminarea cremei.

Tiramisu cu zmeură și lămâie se ornează cu zmeura proaspătă și feliile de lămâie. Acesta se păstrează la frigider până la servire.

 

Vedeți mai multe rețete