Croissante cu ciocolată și scorțișoară

Ingrediente

Aluat pentru 8 porții:

Pentru ornare:

Gătit

Într-un bol, se amestecă laptele la temperatura camerei, 100 g de făină, cacaua, și drojdia, iar la final se acoperă cu un prosop. Acest aluat se lasă la dospit la temperatura camerei timp de o oră. După se adaugă restul de făină, ouăle și zahărul și se amestecă timp de 2-3 minute cu o lingură sau cu un mixer. Se adaugă sarea și scorțișoara iar la final untul. Se continuă să se amestece până când aluatul devine ferm și elastic, acest lucru poate dura între 10 și 15 minute. Se acoperă aluatul cu o folie alimentară sau cu un prosop umed și se lasă la temperatura camerei până când își dublează volumul, cel puțin 30 de minute. Se așază cu grijă aluatul dospit pe un blat de lucru presărat cu făină, cu ajutorul degetelor se întinde aluatul pentru a forma un cerc cu 25 cm în diametru. Cu ajutorul unei role zimțate pentru aluat, se taie acesta în opt foi egale.  Se ia câte o bucată și cu ajutorul unui sucitor se întinde în forma unor triunghiuri alungite care se rulează de la bază spre vârf. Cu cât se întind și se rulează mai mult, cu atât croissantele vor crește mai mult și vor fi mai pufoase.  Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se așează croissantele la distanță unul de celălalt, deoarece vor crește mult în timpul coacerii. Se acoperă cu o folie alimentară și se lasă să crească la temperatura camerei până când ajung la o mărime care este de două ori și jumătate din dimensiunea inițială. Se ung cu ou bătut, se presară restul de zahăr și se bagă la cuptorul preîncălzit la 190° C timp de aproximativ 12 minute sau până când capătă o culoare aurie închisă. Croissantele sunt cele mai gustoase proaspăt scoase din cuptor.

Vedeți mai multe rețete