Cheesecake de zmeură cu blat de negresă

Ingrediente

Blatul de negresă

  • 140 g de unt
  • 150 g ciocolată neagră
  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 2 ouă
  • 130 g de Mărgăritar Zahăr Sugars of the World Brun 500g
  • 1 vârf de sare
  • 130 g făină albă
  • 25 g cacao
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu

Crema de brânză

Piure de zmeură

Gătit

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, cu încălzire uniformă. Forma de tort trebuie tapetată cu hârtie de copt. Într-o oală se pun ciocolata negră și cea cu lapte tăiate în bucățele, împreună cu untul. Acestea se topesc încet la bain-marie. Într-un bol se amestecă ouăle cu zahărul brun Mărgăritar și sarea până când se obține un amestec galben deschis. Se adaugă ciocolata topită peste amestecul format și se omogenizează. Separat se combină făina cu cacao și bicarbonat de sodiu și se încorporează rapid cu restul compoziției. Se întinde aluatul de negresă uniform în forma de tort tapetată cu hârtie de copt. Se așază tava pe penultimul raft al cuptorului și se lasă la copt pentru aproximativ 20 de minute. Când se încearcă negresa cu o scobitoare, pe aceasta ar trebui să mai rămână foarte puțin aluat. Se scoate tava din cuptor și se lasă blatul la răcit.

Pentru piureul de zmeură, se pune zmeura spălată și strecurată într-un vas cu zahărul pudră și se pasează. Compoziția obținută se strecoară printr-o sită și se pune pe foc timp de aproximativ 8 minute sau până se îngroașă.

Pentru cremă se omogenizează crema de brânză cu zahărul pudră extrafin Mărgăritar și zahărul vanilat. Se adaugă frișca neîndulcită, ouăle și sarea. Ingredientele se amestecă energic.

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, cu încălzire uniformă. Forma de tort, care a fost lăsată să se răcească, se va înfășura pe exterior cu două straturi de folie de aluminiu pentru a o sigila. Se așază după pe o tavă adâncă de copt. Două treimi din crema de brânză se distribuie uniform pe blatul de negresă. Se adaugă 2 linguri de piure de zmeură peste crema de brânză. Se toarnă deasupra crema de brânză rămasă și la final se adaugă restul de piure sub formă de puncte. Se folosește o scobitoare pentru a forma linii spiralate din puncte.

În tava adâncă de copt se adaugă apă fierbinte la aproximativ 2 cm înălțime și se coace prăjitura timp de 55 de minute. Se scoate prăjitura din cuptor (crema de brânză este încă instabilă). Folia de aluminiu se îndepărtează cu grijă, cu ajutorul unui cuțit lung și subțire. Se lasă cheesecake-ul să se răcească la temperatura camerei timp de aproximativ o oră și jumătate.   După aceea, se poate pune la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferință peste noapte. La final se îndepărtează forma de tort.

 

Vedeți mai multe rețete