Gem de zmeură cu ciocolată albă

Un desert sofisticat, cu multe aplicații
INGREDIENTE
1 kg zmeură
2 linguri de suc de lămâie
500 g de zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1
100 g de ciocolată albă

O mică compoziție cu zmeură poate potența aroma acestui gem. Încearcă următorul aperitiv: 2 linguri de piure de piersici cu 1 cl de suc de lămâie, amestecă-le într-un pahar, adaugă 1 cl de rom și lichior Angostura, și umple paharul cu vin spumant. Adaugă o lingură de gem de zmeură în acest mix și ornează cu câteva fructe de zmeură.

MOD DE PREPARARE

Zmeura trebuie să fie cât mai uscată; dacă este nevoie, clătește-o scurt cu apă rece și apoi las-o să se usuce bine.

Amestecă zmeura cu sucul de lemâie, fierbe compoziția și apoi paseaz-o.
Taie ciocolata în bucăți mici.

Compoziția rezultată trebuie pusă într-o oală mare și amestecată cu 500 g de zahăr gelifiant 2:1, apoi trebuie fiartă în clocot timp de 4 minute, amestecând continuu.

Se fac probe în acest interval. În borcanele pregătite în avans, adaugă compoziția până la jumătate, apoi adaugă ciocolată, umple borcanul cu gem și etanșează-l bine.

Consumă în cât mai scurt timp gemul.

Sfaturi

Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe “probe de gelatinizare”, făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.

MOD DE PREPARARE
Zmeura trebuie să fie cât mai uscată; dacă este nevoie, clătește-o scurt cu apă rece și apoi las-o să se usuce bine.

Amestecă zmeura cu sucul de lemâie, fierbe compoziția și apoi paseaz-o.
Taie ciocolata în bucăți mici.

Compoziția rezultată trebuie pusă într-o oală mare și amestecată cu 500 g de zahăr gelifiant 2:1, apoi trebuie fiartă în clocot timp de 4 minute, amestecând continuu.

Se fac probe în acest interval. În borcanele pregătite în avans, adaugă compoziția până la jumătate, apoi adaugă ciocolată, umple borcanul cu gem și etanșează-l bine.

Consumă în cât mai scurt timp gemul.

Sfaturi

Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA