Biscuiți cu ciocolată
Biscuiți de casă cu gust greu de egalat
INGREDIENTE
(pentru aproximativ 40 de biscuiți) Timp de preparare: 50 de minute
200 g făină
60 g cacao pentru prăjituri
175 g zahăr pudră Mărgăritar
100 g ciocolată neagră (70%)
50 g fistic
50 g alune (întregi)
50 g migdale (întregi)
50 g nuci (întregi)
1 linguriță de praf de copt
3 ouă (M)
1 linguriță de mix de mirodenii pentru turtă dulce și scorțișoară

Acești biscuiți cu gust bogat de ciocolată, asezonați mix de alune și mirodenii, vor deveni gustarea preferată a familiei la ceaiul de dupa-amiază.

MOD DE PREPARARE

Preîncălzește cuptorul la 180°. Taie ciocolata în bucăți mari.

Pisează ciocolata și nucile, dar fără a le fărâmița prea mult.

Amestecă făina, praful de cacao, zahărul și jumătate din cantitatea de ciocolată cu praful de copt și cu sare într-un robot de bucătărie, lăsându-le să se fărâmițeze și să se amestece până se obține un praf fin.

Adaugă treptat ouăle și, la final, presară mixul de mirodenii.

Drapează cu făină o suprafață de lucru.
Pune aluatul pe suprafața de lucru unsă cu făină și amestecă aluatul încet.

Presară în aluat bucățile de ciocolată și nucile. Împarte aluatul în două jumătăți și formează două forme cilindrice de dimensiuni egale, cât mai lungi posibil.

Coace rulourile de aluat într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt timp de 25 de minute la 180 de grade. Scoate compoziția din cuptor și las-o pentru scurt timp la răcit.

Apoi taie cu ajutorul unui cuțit de pâine biscuiți de aproximativ 1 cm grosime și coace biscuiții din nou timp de 5-7 minute.

Sfat: Cine dorește, poate glazura biscuiții încă odată cu ciocolată. Poți păstra mixul de mirodenii pentru turtă dulce și scorțișoară pentru alte utilizări.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA