Tort tropical Piña Colada

Ingrediente

Pentru 1 tort cu diametrul de 15 cm

  • 350 g Mărgăritar Zahăr Sugars of the World Brun
  • 3 ouă {mărimea L}
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 390 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 30 g de nuci măcinate {și opțional prăjite}
  • 1 linguriță plină de scorțișoară {măcinată}
  • 4 banane {foarte} coapte
  • 430 g piure de ananas {proaspăt}
  • pulpa unei păstai de vanilie

 Pentru cremă: (1 cană = 250 ml de exemplu, pahar de iaurt

Pentru ornare:

  • multă nucă de cocos rasă
  • ananas confiat
  • 1 kiwi
  • flori proaspete

Gătit

Pentru prăjitură, se bat ouăle cu zahărul timp de câteva minute, până se formează o cremă albă și densă. Se amestecă făina cu praful de copt. Se curăță un ananas. Se amestecă pulpa de fructe cu bananele coapte și se pasează. Se încorporează uleiul, piureul de fructe, amestecul de făină și nucile, scorțișoara și pulpa de vanilie. 

Se tapetează cu hârtie de copt trei forme de copt cu diametrul de 18 cm. Se întinde amestecul uniform și se coace în cuptorul preîncălzit la 175 °C timp de 40 de minute. Apoi se scot din formă cât sunt încă fierbinți și se lasă să se răcească.

Pentru cremă, se bate untul cu brânza proaspătă într-un robot de bucătărie până când devine cremoasă. Se amestecă cu zahărul pudră. Se amestecă cu puțin lapte de cocos. Se spală lămâia bio în apă fierbinte, se rade coaja de la o jumătate de lămâie și se amestecă în cremă.

Se toarnă crema într-o pungă cu vârf pentru ornat. Se pune un strat pe tort și se așază straturile unul peste altul. Se servește tortul garnisit cu multă nucă de cocos rasă, fâșii de ananas și mango uscate, un kiwi (tăiat felii) și o floare proaspătă.

Vedeți mai multe rețete