Sweet & Salty Toffee "Freakshake"

Ingrediente

Gătit

Se pun borcanele în congelator timp de aproximativ 10 minute. Se topește nuga cu uleiul de cocos într-o baie de apă. Se aduce zahărul la fierbere cu 150 ml de smântână, se adaugă untul și se amestecă până se omogenizează.

Se taie păstaia de vanilie pe lungime și se răzuiește pulpa. Se aduce laptele la fierbere împreună cu păstaia de vanilie și pulpa. Se îndepărtează păstaia de vanilie și se adaugă 2/3 din crema de caramel și restul de nuga. Se lasă să se răcească și se amestecă cu 10 cuburi de gheață.

Se înmoaie partea de sus a paharelor și se lasă să se îngroașe puțin nuga pe pahar și se lipesc covrigeii pentru copii pe marginea paharelor cu nuga.

Se bate restul de frișcă până când devine tare. Se împarte shake-ul în pahare. Se acoperă cu frișcă și se stropește cu crema de caramel rămasă. Se înfing batoanele de caramel și se servește imediat.

Video

Vedeți mai multe rețete