Stele de vanilie cu glazură

Ingrediente

Pentru aluat:

Pentru glazură:

  • 1 albuș de ou
  • 200 g de zahăr pudră Mărgăritar Bio
  • 1 linguriță de suc de lămâie (1-2 lingurițe în plus dacă este necesar)
  • coloranți alimentari

Gătit

Se pun într-un castron făina, zahărul pudră și zahărul vanilat.  Se taie rapid untul rece în bucăți mici și se adaugă. Se adaugă oul și sarea. Se frământă rapid toate ingredientele până se obține un aluat omogen. Se înfășoară în folie alimentară și se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade căldură sus și jos. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt. Se pudrează suprafața de lucru cu făină, se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor și se decupează biscuiții. 

Puneți albușurile de ou într-un bol și mixați. Se adaugă treptat zahărul pudră și sucul de lămâie. Se mixează timp de aprox. 10 minute. Amestecul trebuie să fie vâscos și să curgă încet. Dacă amestecul este prea ferm, adăugați suc de lămâie puțin câte puțin. Turnați glazura de albuș de ou într-un bol. Puneți colorantul alimentar pe o scobitoare. Treceți-l prin glazura de albuș de ou și trasați linii prin glazura de albuș de ou cu scobitoarea pentru a crea efectul marmorat.

Înmuiați uniform o laterală a biscuiților răciți în glazura marmorată cu albuș de ou. Ștergeți excesul de glazură de pe margini. Se lasă la uscat.

Video

Vedeți mai multe rețete