Pălării de vrăjitoare cu umplutură de mere coapte rapid

Ingrediente

pentru cca. 5-6 pălării de vrăjitoare

Gătit

Zahărul și scorțișoara se amestecă într-un vas.

Mărul se taie sferturi, se scot sâmburii, se decojește și apoi se taie bucăți mici. Se adaugă într-un vas, și se amestecă bine cu aproximativ jumătate din amestecul de zahăr și scorțișoară.

Cuptorul se preîncălzește la 180 °C, cu încălzire sus-jos, iar o tavă de copt se tapetează cu hârtie de copt. Se scoate foietajul din frigider și se utilizează imediat. Trebuie să se lucreze repede, deoarece în caz contrar, foietajul se va lipi de hârtia de copt.

Foietajul se desfășoară și se taie în cca. 5-6 triunghiuri.

Mărul cu zahăr și scorțișoară se adaugă la partea lată a triunghiurilor de foietaj, se înfășoară, iar marginile se apasă împreună. Marginea superioară se apasă tare cu o furculiță. Se realizează o mică îndoitură în vârful triunghiului pentru a arăta ca o pălărie de vrăjitoare. Se procedează la fel și cu celelalte triunghiuri.

Pălăriile de vrăjitoare se amplasează pe tava de copt, și se presară cu restul amestecului de zahăr și scorțișoară cu ajutorul unei linguri. Pălăriile se coc pe grila din mijloc a cuptorului timp de cca. 18-22 minute, până se rumenesc.

 

Sfat: Pălăriile de vrăjitoare pot fi umplute, de asemenea, cu dulceață sau cremă de alune-nuga.

Observație: Dacă se doresc pălării de vrăjitoare mai mici, mai întâi se va taie foietajul orizontal în două, și apoi se vor taie triunghiurile.

Mături de vrăjitoare din resturi: Cele două triunghiuri exterioare, cu marginile mai mici, se presară cu amestecul de zahăr și scorțișoară, și apoi se înfășoară. Se realizează câteva tăieturi pe una dintre laturi cu ajutorul unui cuțit. După ce s-au răcit, se vor străpunge cu sticksuri cu ciocolată Mikado.

Vedeți mai multe rețete