Prăjitură de iarnă

Ingrediente

Pentru o tavă mare, de cca 47 x 39 cm

  • 8 ouă
  • 300 g unt (foarte moale)
  • 300 g zahăr Mărgăritar Cristal
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 300 g ciocolată cu cocos
  • 270 g nucă măcinată
  • 1/2 plic praf de copt
  • 140 g făină de grâu

Pentru glazură:

  • 75 ml ceai cu aromă de Crăciun, respectiv ceai de fructe de pădure, din 2 pliculețe
  • 500 g zahăr pudră Mărgăritar
  • 5 lingură de rom

Gătit

Separați ouăle. Bateți albușurile spumă, până când se întăresc. Amestecați untul foarte moale cu zahărul și zahărul vanilat, apoi adăugați gălbenușurile, pe rând. Topiți ciocolata cu grijă. Apoi, adăugați ciocolata lichidă, nucile și făina amestecată cu praf de copt și amestecați bine. Apoi încorporați albușurile bătute. Întindeți compoziția într-o tavă în care ați pus hârtie de copt și coaceți la cca 170 °C, timp de 30-35 minute. Dați în clocot 75 ml de apă și preparați un ceai din cele 2 pliculețe, lăsându-l cca 15 minute. Scoateți apoi pliculețele.

Pentru glazura cu rom, amestecați romul cu ceai. Adăugați ceai doar într-o cantitate din care să rezulte o compoziție lichidă, dar groasă. Întindeți glazura peste prăjitura caldă și lăsați să se răcească. Tăiați cuburi mici. 

Valabilitate (într-o cutie bine închisă: Cca. 2-3 săptămâni
 

Vedeți mai multe rețete