Semiluni cu ciocolată

Ingrediente

  • 100 g făină de grâu
  • 50 g migdale măcinate
  • 50 g zahăr Fin Mărgăritar
  • 1 praf de sare generos
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 100 g unt rece, tăiat bucăți mici
  • 1 ou
  • 60 g ciocolată amăruie de menaj,
  • topită și călduță
  • hârtie de copt
  • 80 g unt
  • 150 g ciocolată amăruie de menaj
  • 40 g ciocolată albă topită

Gătit

Preîncălziți cuptorul la 180 °C și puneți hârtie de copt într-o tavă. Pentru aluat, puneți făina, migdalele, zahărul, sarea, zahărul vanilat, untul și oul într-un bol, amestecați și frământați. Adăugați ciocolata amăruie de menaj, frământați aluatul cu mâinile și lăsați-l să se răcească. Formați un rulou din aluatul răcit, tăiați bucăți mici și modelați semiluni. Puneți semilunile în tavă și coaceți-le în cuptorul preîncălzit, cca 12 minute, pe șina din mijloc, apoi lăsați-le să se răcească.

Pentru glazură, topiți untul și ciocolata amăruie pe baie de abur. Scufundați semilunile pe jumătate în glazura cu ciocolată și, cu ajutorul unei lingurițe, presărați ciocolată albă pe deasupra. Lăsați-le să se răcească.

Vedeți mai multe rețete