Punci cu rodie și merișoare

Ingrediente

  • 500 ml suc de merișoare
  • 500 ml suc de rodie
  • 1 l vin roșu
  • 1 rodie
  • 1 portocală bio
  • miezul unei păstăi de vanilie
  • 2 batoane întregi de scorțișoară
  • 5 cuișoare
  • rămurele de rozmarin
  • cuburi de gheață cât cuprinde (opțional)

Gătit

Adăugați într-o oală mare sucul de merișoare, cel de rodie și vinul roșu. Tăiați în jumătate o portocală bio. Stoarceți zeama de la una dintre jumătăți, iar pe cealaltă spălați-o și tăiați-o rondele. Tăiați și rodia în jumătate și stoarceți zeama de la una dintre jumătăți. Scoateți boabele din cealaltă jumătate. Adăugați zeama fructelor, feliile de portocală și boabele de rodie în amestecul lichid. Răzuiți miezul unei păstăi de vanilie și adăugați-l împreună cu condimentele în oală. 

Încălziți amestecul la foc mijlociu timp de 15 minute. Atenție: nu aduceți vinul la punctul de fierbere!

Luați oala de pe foc și lăsați-o la infuzat timp de minim două ore. Turnați crușonul în pahare și serviți-l garnisit cu rămurele de rozmarin.

Alternativ: Lăsați crușonul la răcit și serviți-l cu cuburi de gheață și rămurele de rozmarin, sub forma unui cocktail lejer.

Vedeți mai multe rețete