Înghețată de rubarbă și căpșuni

Ingrediente

  • 150 g rubarbă
  • 50 g căpșuni
  • 150 ml de apă
  • 20 g zahăr fin Mărgăritar
  • 150 ml frișcă
  • 250 g iaurt natural
  • 70 g zahăr Mărgăritar pudră bio 
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • formă de gheață (inclusiv bețe de înghețată)

Gătit

Spălați rubarba, curățați-o de coajă și tăiați-o bucăți de 0,5 cm grosime. Spălați căpșunile și îndepărtați cotorul. Puneți apa într-un vas, împreună cu căpșunile, bucățile de rubarbă și zahărul cristal. Lăsați să clocotească cca 5 minute, până când bucățile de rubarbă și căpșuni se pasează și zahărul cristal se dizolvă. Pasați compoziția folosind un mixer vertical. Luați vasul de pe aragaz și lăsați compoziția să se răcească.

Bateți frișca până când se întărește. Amestecați iaurtul natural cu zahărul pudră și zeama de lămâie. Încorporați frișca bătută.

Puneți în formă câte 1 lingură de amestec cu iaurt și lăsați-o câteva minute să se congeleze. Puneți apoi 2 linguri din compoziția cu rubarbă și căpșuni, pe deasupra. Dați la congelator timp de 4 minute. Continuați astfel, până când formele de gheață se umplu. Finalizați cu un strat de amestec cu iaurt.

Puneți capacul formei și înfigeți bețele de lemn, cu 2/3 din lungime. Lăsați înghețata de rubarbă și căpșuni pe băț la congelator, cel puțin 5 ore. Pentru ca înghețata să se desfacă ușor din formă, scufundați repede formele în apă călduță și apoi, trageți cu grijă de bățul de lemn.

Sfat: Este modalitatea perfectă de a utiliza rubarba puțin veștejită și căpșunile care nu mai sunt la fel de proaspete.

Dacă nu aveți la îndemână o formă pentru gheață, congelați înghețata într-un recipient adecvat și serviți-o ca atare.

Vedeți mai multe rețete