Pâine cu căpșune

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 200 ml lapte călduț
  • 1 pachet drojdie uscată
  • 80 g zahăr cristal fin
  • 500 g făină de grâu cernută
  • 1 ou
  • 100 g unt topit

Pentru umplutură:

Gătit

Se încălzește laptele, dar nu se lăsă să fiarbă. Se pun într-un recipient drojdia și zahărul cristal fin și se amestecă cu laptele călduț. Se pun făina și oul într-un bol, se adaugă amestecul de drojdie și zahăr, se încorporează untul topit și se frământă până se obține un aluat omogen. Se acoperă și se lasă într-un loc cald timp de 1 oră.

Pentru umplutură, se spală căpșunele, se taie în două și apoi se taie felii. Se topește untul cu zahărul brut din trestie de zahăr într-o cratiță, se adaugă căpșunele și se fierbe până când căpșunele sunt moi, dar nu sunt încă sfărâmate. Se lasă să se răcească puțin.

Între timp, se întinde aluatul într-un dreptunghi pe o suprafață de lucru presărată cu făină. Se pune o lingură de umplutură la un capăt și se pliază aluatul peste ea ca un „acordeon". Se repetă acest proces până când aluatul este complet preparat. Se așază în straturi într-o formă de pâine unsă. Dacă a rămas umplutură, se întinde peste aluat. Se coace la 165 de grade cu aer cald timp de 35-40 de minute.

Se presară cu zahăr pudră și se servește călduță.

Vedeți mai multe rețete