Iepuraș de Paște

Ingrediente

Pentru bază

  • 3 rulouri de aluat pufos de patiserie
  • Mărgăritar Zahăr Pudră

Pentru cremă:

  • 500 g cașcaval
  • 300 g mascarpone
  • 150 g smântână
  • 200 g zahăr pudră Mărgăritar
  • aprox. 6 linguri de afine congelate (dezghețate)

Pentru decorare:

  • Diverse dulciuri, cum ar fi ouă de ciocolată sau ouă de marțipan
  • Zahăr pudră Mărgăritar
  • Flori
  • Afine

Gătit

Scoateți aluatul din frigider cu 20 de minute în avans, pentru ca acesta să nu se rupă atunci când îl întindeți. Se preîncălzește cuptorul la 200 °C căldură superioară/inferioară. Se întinde foaia de aluat. Desenați un iepuraș de Paște pe o foaie A4 (sau imprimați-l, vezi foto nr. 3) și decupați-l. Așezați șablonul pe foietaj și tăiați de-a lungul acestuia cu un cuțit ascuțit. Presărați iepurașii cu zahăr pudră și coaceți-i în cuptorul preîncălzit timp de 7 minute. După 7 minute, se scot, se apasă cu o tavă de copt și se coc încă 7-10 minute până când devin aurii.  (astfel se asigură că aluatul pufos nu se ridică prea mult). Se lasă să se răcească.

Se repetă procesul cu celelalte două rulouri de foietaj. Se lasă cei trei iepurași să se răcească complet.

Sfat: Puteți decupa și alte forme, cum ar fi inimioare, din restul de patiserie și le puteți coace și pe acestea.

Pentru cremă, amestecați cașcavalul, mascarpone, smântâna și zahărul pudră și adăugați afinele. Turnați crema într-o pungă de patiseri cu gaură de mărime medie sau cu o duză de stea.

Așezați primul iepuraș din foitaj pe o planșetă sau pe o farfurie și puneți crema. Așezați al doilea iepuraș de pufuleți peste cremă și puneți din nou puncte pe deasupra. Așezați ultimul iepuraș deasupra, întindeți crema și decorați.

Pentru decorare se pot folosi diverse dulciuri, cum ar fi ouă de ciocolată, ouă de marțipan, forme de zahăr, dar și flori, bucăți de bezea sau fructe de pădure.

Vedeți mai multe rețete