Prăjitură împletită cu ciocolată și banane

Ingrediente

Pentru aluat

  • 125 g brânză degresată
  • 25ö g ulei cu aromă neutră
  • 40 g lapte
  • 30 g Mărgăritar Zahăr Cristal Bio
  • 1 drob mare de sare
  • 230 g făină fină
  • ½ pachet praf de copt

Pentru bananele caramelizate

Pentru decorațiune

  • Cremă de ciocolată sau cremă de alune-nuga

Gătit

Pentru bananele caramelizate se decojesc și se tai în două bananele.

Untul se încălzește într-o tigaie, se adaugă zahărul și se amestecă până se topește. Se adaugă bananele și se prăjesc câteva minute pe ambele laturi, până se înmoaie.

Se pun pe un tocător, și se tai în bucăți mici cu un cuțit. Se lasă la răcit.

Pentru aluatul cu brânză, se amestecă brânza, uleiul, laptele, zahărul și sarea cu ajutorul unui tel, până se obține un amestec omogen.

Se amestecă făina și praful de copt, iar apoi se adaugă la amestecul de brânză. În primul rând se amestecă cu o lingură din lemn, iar apoi se frământă manual, până se obține un aluat fin.

Se preîncălzește cuptorul la 180 °C, cu încălzire sus-jos.

Aluatul se întinde pe o suprafață presărată cu făină la dimensiunile de cca. 35x35 cm, și se unge uniform cu crema de ciocolată. Bananele caramelizate se pun pe crema de ciocolată, iar aluatul se rulează.

Rulada se pune pe o hârtie de copt, și se taie de-a lungul cu un cuțit, până la jumătate.

Cele două fire se împletesc. Se repetă manevra și pe cealaltă parte.

Hârtia de copt împreună cu pletele se pun într-o formă de copt, și se coc timp de cca. 50-55 minute în cuptorul preîncălzit.

 

Observație: Prăjitura împletită cu banane poate fi preparată cu o zi înainte deoarece va rămâne foarte

proaspătă și suculentă. Totuși, este cel mai gustoasă imediat după ce se scoate din cuptor.

Vedeți mai multe rețete