Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
pentru cca. 6 bucăți
Pentru umplutură
Pentru aluat
Adițional
Se prepară budinca de vanilie din praful de budincă, zahăr și lapte, urmărind instrucțiunile de pe ambalaj, se trece printr-o sită și se acoperă cu o folie în contact direct cu suprafața budincii (pentru a preveni îngroșarea stratului superior) și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Frișca sintetică se bate până se obține o textură tare, și se amestecă manual cu budinca de vanilie. Se păstrează temporar în frigider.
Ouăle se bat spumă cu sare timp de 2-3 minute, iar apoi se adaugă la ele celelalte ingrediente la foc minim, și se amestecă până se obține un aluat fin.
O tigaie antiaderentă mare se unge cu puțin ulei și se toarnă o cantitate mică din aluat în mijlocul tigăii. Tigaia se rotește rapid în toate direcțiile pentru ca aluatul să formeze un strat subțire și uniform în ea. După cca. 1 minute, se întoarce clătita și se coace și cealaltă parte timp de un minut.
Clătitele se ung cu budincă, se presară cu zmeură, se împăturește sau se înfășoară, se presară cu zahăr praf și se consumă cald.
Distribuie