Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
2 rulade / cca. 40 bucăți
Aluatul cu biscuiți
Cremă de cocos
Pentru umplutura de cocos, se încălzește laptele într-un vas, se adaugă untul și zahărul și se fierbe pentru puțin timp. Se adaugă grișul moale, amestecând în continuu, până amestecul se coagulează în budincă de griș. Aceasta se va întâmpla foarte rapid, așadar necesită amestecare continuă. Când amestecul se coagulează, se oprește focul, sau se scoate amestecul de pe foc. În final, se adaugă fulgii de cocos.
Pentru prepararea glazurii de ciocolată, biscuiții cu unt se zdrobesc fin, cu ajutorul unui robot de bucătărie, sau într-o pungă, cu făcălețul, trebuie doar apăsate puternic.
Biscuiții zdrobiți, cacao și zahărul se adaugă într-un vas și se adaugă și laptele câte puțin. Se amestecă din nou și din nou, se poate ajuta chiar și cu mâinile - amestecul trebuie să fie ușor de frământat și nu poate fi prea uscat sau umed. Dacă se obține o consistență bună, ușor de frământat, se formează o bilă din aluat și totul se pune pe o folie mare. Se acoperă cu o altă folie, și cu ajutorul unei vergele sau al unui făcăleț, se întinde în formă dreptunghiulară. Grosimea stratului trebuie să fie cca. 5 mm. Se îndepărtează folia superioară.
Se adaugă umplutura de cocos cu o lingură. Se rulează strâns, începând de la latura lungă, cu ajutorul foliei de sub aluat. Rulada se pune în frigider timp de cel puțin 60 de minute, cel mai bine însă ar fi să se lase la răcit peste noapte.
După ce s-a răcit, se taie în felii cu un cuțit ascuțit și se servește imediat.
Copyright: Mei liabste Speis
Distribuie