Prăjitură cu fructe de pădure

Ingrediente

  • 120 g de fructe de pădure (proaspete sau congelate)
  • 65 g de unt, rece
  • 110 g de zahăr brun (alternativ: zahăr cristal)
  • 1/2 pachet de zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • Coaja de la 1 lămâie organică
  • 110 g de făină
  • Mărgăritar zahăr pudră

Gătit

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade cu căldură în partea superioară și inferioară. Se spală fructele de pădure și se scurg bine.  Se ung două forme de ceramică (10 cm Ø) sau o formă de ceramică (20 cm Ø) și se așează în ele fructele de pădure.

Se taie untul în bucăți mici. Se amestecă zahărul brun cu zahărul vanilat, sarea, coaja de lămâie și făina. Se adaugă bucățile de unt. Fărâmițați rapid ingredientele cu degetele și întindeți coca peste fructe.

Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute și lăsați-l să se răcească puțin.  Se presară cu zahăr pudră. 

Sfat: În grădină, de obicei, fructele de pădure nu se coc toate în același timp. Prin urmare, fructele coapte pot fi combinate în mod ideal cum ar fi caise, cireșe, prune etc.

Vedeți mai multe rețete