
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
pentru o formă rotundă cu inel (Ø 24 cm)
pentru baza de biscuiți:
pentru crema de cheesecake:
pentru stratul de fructe (jelee):
pentru contururile de lămâie:
Se tapetează forma rotundă cu hârtie de copt.
Pentru blatul de biscuiți se topește untul. Biscuiții se mărunțesc într-un blender puternic (sau se zdrobesc fin cu un sucitor).
Se amestecă firimiturile de biscuiți cu untul topit și zahărul pudră. Se pun în forma pregătită și se presează bine cu fundul unui pahar sau cu o lingură.
Pentru crema de cheesecake se bate frișca până devine fermă. Se rade coaja de lămâie, apoi se stoarce zeama. Se adaugă crema de brânză, mascarpone, coaja și sucul de lămâie peste frișca bătută și se amestecă până devine o compoziție omogenă. Se cerne zahărul pudră și se încorporează. Se toarnă compoziția peste baza de biscuiți și se nivelează. Se pune la frigider pentru cel puțin 5 ore, ideal peste noapte.
Pentru stratul de fructe se taie fructele de maracuja în jumătate, se scobește pulpa și se strecoară printr-o sită fină pentru a obține sucul. Se pasează fin Fruchtikus Tropic și se amestecă cu sucul de maracuja.
Pentru „contururile de lămâie” se topește ciocolata albă și se lasă puțin la răcit. Se încorporează crema de brânză și se pune compoziția într-un poș de unică folosință. Se taie vârful și se trasează contururi pe cheesecake-ul răcit (vezi imaginea). În interiorul contururilor se toarnă cu lingura stratul de maracuja. Se păstrează la rece până la servire.
Distribuie