Gogoși tropicale

Ingrediente

pentru aluatul cu lapte bătut

  • 150 g făină albă (de speltă)
  • 8 g praf de copt
  • 2 ouă
  • 80 g Mărgăritar Zahăr Cristal Bio
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 ml lapte bătut (la temperatura camerei)
  • 100 ml ulei vegetal

pentru glazură

  • 250 g ciocolată albă de menaj (cuvertură)
  • colorant alimentar galben

în plus

  • formă pentru gogoși
  • frunze de ananas pentru decor
     

Gătit

Preîncălziți cuptorul la 180 °C căldură sus/jos. Ungeți forma pentru gogoși.
Amestecați făina cu praful de copt și puneți deoparte.
Bateți ouăle, zahărul, zahărul vanilat și extractul de vanilie timp de 10 minute până devin cremoase.
Adăugați laptele bătut și uleiul și amestecați.
Încorporați amestecul de făină și praf de copt până când totul este bine omogenizat.
Puneți aluatul într-un poș și umpleți forma de gogoși.
Coaceți timp de 15-20 de minute (test cu scobitoarea). Scoateți-le cu grijă și lăsați-le să se răcească.
Topiți ciocolata albă la bain-marie și colorați cu puțină culoare alimentară galbenă.
Așezați gogoșile pe un grătar și turnați deasupra glazura. Lăsați să se usuce.
Turnați ciocolata rămasă într-un poș, tăiați vârful și trasați o grilă pe gogoși. La final, adăugați puncte mici în pătrate. Serviți cu frunze de ananas.

Vedeți mai multe rețete