Prăjituri cu răvașe

Ingrediente

 

Gătit

Descărcați proverbele, imprimați-le și împăturiți bilețelele. Preîncălziți cuptorul la 180°C, cu încălzire sus și jos. Desenați cercuri cu un diametru de aprox. 8-9 cm pe o hârtie de copt. Așezați-le cu suprafața desenată în jos pe o tavă de copt.

Bateți albușurile spumă. Adăugați zahărul pudră, untul și frișca și amestecați. Cerneți făina printr-o sită și puneți-o în castron. Amestecați toate ingredientele pentru a obține un aluat omogen.

Întindeți 1,5 linguriță de aluat pe fiecare cerc desenat. Coaceți cca. 5 minute. De îndată ce marginile devin maro, scoateți cercul copt din cuptor. Folosind o spatulă de bucătărie, ridicați ușor un cerc de pe hârtia de copt, așezați răvașul în mijloc și strângeți imediat cercul la capete.

Atârnați prăjitura în formă de semicerc obținută peste marginea unui castron. Asigurați-vă că este creată forma dorită a prăjiturii. Păstrați-o puțin, astfel încât prăjitura să se răcească în această formă.  După aceea lăsați-o să se răcească complet pe un grătar de scurgere.

Sfat: Coaceți în etape, astfel încât prăjiturile să nu se răcească și să se rupă în timpul prelucrării ulterioare.

 

Vedeți mai multe rețete