Prăjitură cu turtă dulce

Ingrediente

  • 80 g sfeclă roșie vidată
  • 50 g unt
  • 50 g zahăr Mărgăritar pudră Bio
  • 30 g alune de pădure mărunțite
  • 60 g făină de grâu
  • 3 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 albușuri
  • 50 g inimi de turtă dulce, tăiate grosier, gata cumpărate (sau folosiți rețeta de inimi de turtă dulce)
  • sfeclă roșie
  • 100 g mini-sfeclă roșie
  • 1 lingură de zahăr pudră Mărgăritar pudră Bio
  • 100 ml suc de sfeclă roșie
  • 1 linguriță de amidon de porumb, amestecat cu 1 lingură de apă

Crema de busuioc

  • 300 ml frișcă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 20 g de busuioc tocat grosier, cu codițe
  • 130 g de ciocolată albă de menaj, tăiată grosier
  • 1 lingură de fistic mărunțit pentru decor

Gătit

Pentru prăjitura cu turtă dulce, dați pe răzătoare sfecla roșie și lăsați-o să se scurgă pe un șervet de hârtie. Topiți untul într-un vas și lăsați-l pe foc până când începe să devină ușor maro. Într-un bol, amestecați apoi toate celelalte ingrediente, folosind un tel. Întindeți aluatul pe o jumătate din tavă, cu grosimea de 4 mm și coaceți 15-20 minute, pe șina din mijloc a cuptorului, la 180 °C. Lăsați să se răcească și tăiați bucăți de 10 x 3 cm. Fierbeți mini-sfecla roșie până când se înmoaie, curățați-o de coajă, tăiați-o sferturi și dați-o în clocot împreună cu sucul de sfeclă roșie și zahărul pudră. Legați amestecul cu amidonul de porumb.

Pentru crema de busuioc, dați în clocot frișca cu coaja de lămâie și busuiocul, apoi lăsați amestecul să se odihnească 10 minute. Mai dați o dată în clocot și strecurați amestecul într-o sită, peste ciocolata de menaj, lăsați să stea 10 minute, apoi pasați cu mixerul vertical. Lăsați compoziția să stea la rece peste noapte. Bateți amestecul (așa cum ați proceda cu frișca). Umpleți un poș cu compoziție, ornați prăjitura cu turtă dulce, apoi decorați cu fistic și sfeclă roșie.

 

Vedeți mai multe rețete