Fursecuri cu cocos și mac

Ingrediente

Pentru cca 60 – 70 bucăți:

  • 5 albușuri
  • 290 g zahăr Mărgăritar Cristal
  • 200 g fulgi de cocos
  • 150 g mac măcinat
  • puțină zeamă de lămâie
  • 1 pachet de gofre din comerț (40 mm)
  • 200 g de marțipan
  • ciocolată albă de menaj

Gătit

Bateți albușurile spumă și presărați zahărul treptat, până când rezultă o compoziție albă și lucioasă. Adăugați macul, fulgii de cocos și zeama de lămâie și omogenizați.

Puneți gofrele într-o tavă. Tăiați marțipanul în bucăți de 2 - 3 g, formați bile mici și așezați fiecare bilă pe câte o gofră. Preîncălziți cuptorul la 170 °C, cu funcția de ventilație.

Folosind două linguri, puneți albușurile bătute peste gofre, așa încât să îmbrace complet marțipanul. Coaceți cca 13 minute. Lăsați să se răcească și păstrați-le într-un recipient etanș.

Sfat: Decorați fursecurile cu ciocolată albă de menaj. Fursecurile au o valabilitate de 3-4 săptămâni.

Vedeți mai multe rețete