Mini-tarte în formă de stea

Ingrediente

  Pentru aluatul fraged:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr pudră Mărgăritar
  • 1 gălbenuș de ou
  • praf de sare
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • Coaja de la o jumătate de lămâie 

Pentru cremă:

  • 80 g smochine uscate
  • 80 g curmale uscate
  • 80 g prune uscate
  • 150 g marmeladă de caise
  • 1 lingură de  Zahăr Brun Mărgăritar Sugars of the World pentru presărat

În plus, aveți nevoie de:

  • 6 forme de tarte (Ø cca 7 cm)
  • Formă de stea (Ø 4 cm)

Gătit

Pentru aluatul fraged, amestecați toate ingredientele, frământați și lăsați să stea la rece, timp de 1 oră. Întindeți-l apoi la grosimea de 2 mm, pe un blat de lucru tapetat cu făină și așezați-l în formele de tartă unse cu puțin unt, în prealabil. Înțepați aluatul cu o furculiță. Frământați încă o dată aluatul rămas și întindeți-l din nou la grosimea de 2 mm, apoi decupați 6 stele, folosind forma.

Pentru umplutură, tăiați mărunt fructele uscate, amestecați-le cu marmelada și apoi puneți compoziția peste aluatul fraged din forme. Așezați deasupra stelele din aluat și presărați zahărul brun.

Coaceți-le cca 15 - 20 minute la 180 °C.

Vedeți mai multe rețete