
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingrediente pentru aluatul dospit:
Ingrediente pentru umplutura de prune și alune:
În plus:
Pentru servire:
Prepararea aluatului
Pune toate ingredientele pentru aluat într-un bol și frământă-le cu cârligul pentru aluat (robot de bucătărie sau mixer manual), la viteză mică spre medie, timp de 10–15 minute, până obții un aluat neted, care se desprinde ușor de marginile bolului.
Formează o bilă din aluat, pune-o înapoi în bol, acoperă și lasă la dospit la temperatura camerei aproximativ 1 oră.
Între timp, pregătește umplutura.
Prepararea umpluturii de prune și alune
Rumenește alunele măcinate într-o tigaie, fără ulei, până capătă o culoare aurie, apoi lasă-le să se răcească.
Pentru compotul de prune, spală prunele, scoate sâmburii și taie-le în sferturi.
Așază prunele într-o cratiță cu zahărul, apa și condimentele, apoi fierbe-le timp de aproximativ 7-10 minute, până devin moi.
Lasă compotul să se răcească și adaugă jumătate din alunele prăjite.
Cum se modelează melcii
Împarte aluatul în porții de aproximativ 80 g și formează bile netede. Acoperă-le pentru câteva minute, să se odihnească.
Unge tava de copt cu puțin unt și preîncălzește cuptorul la 180 °C (căldură sus-jos).
Bate un ou cu puțin lapte.
Aplatizează fiecare bilă de aluat, pune în mijoc 1-2 lingurițe de umplutură și închide cu grijă, modelând o bilă.
Așază melcii în tava pregătită, cu partea sigilată în jos, și unge-i cu amestecul de ou și lapte.
Coace 35-40 de minute, până când devin aurii.
Între timp, rumenește pesmetul cu untul, restul de alune și scorțișoară, la foc mediu, până devine crocant și auriu.
Servește melcii calzi, alături de sos de vanilie și pesmetul rumenit cu scorțișoară.
Distribuie