Chec inel de ciocolată cu nuci și mere

Ingrediente

Ingrediente pentru checul Gugelhupf:

  • 2 mere dulci-acrișoare
  • Sucul de la o lămâie
  • 4 ouă, la temperatura camerei
  • 1 praf de sare
  • 200 g unt, la temperatura camerei
  • 120 g Zahăr Alb Fin Mărgăritar
  • 90 g Mărgăritar Zahăr Brun Sugars of the World
  • 70 g smântână lichidă, la temperatura camerei
  • 80 g lapte, la temperatura camerei
  • 50 g piure de mere
  • 250 g făină
  • ½ plic praf de copt
  • 100 g nuci măcinate
  • 3 linguri cacao pentru copt

Ingrediente pentru glazură:

  • 3-5 linguri vin roșu
  • Zahăr Pudră Extrafin Mărgăritar 

Gătit

Preparare 

Preîncălzește cuptorul la 180 °C (căldură sus-jos).

Unge o formă de Gugelhupf cu puțin unt și presară făină.

Curăță merele de coajă și sâmburi, taie-le cubulețe mici și stropește-le cu sucul de lămâie.

Bate untul cu zahărul aproximativ 3-5 minute, până devine alb și cremos.

Încorporează ouăle, pe rând, în crema de unt și zahăr.

Adaugă treptat laptele și piureul de mere.

Amestecă făina cu praful de copt și nucile prăjite, apoi încorporează-le în compoziție.

Împarte aluatul în două: într-o jumătate adaugă cacaua, iar în cealaltă bucățile de mere.

Toarnă mai întâi aluatul cu cacao în formă, apoi pe cel cu mere. Amestecă ușor cu o furculiță pentru efect marmorat și coace 50-60 de minute. Încearcă-l cu scobitoarea înainte să-l scoți.

Amestecă zahărul pudră cernut cu vin roșu, puțin câte puțin, până se formează o glazură lucioasă. Decorează cu ea checul.

Vedeți mai multe rețete