PRĂJITURĂ CU MAC ȘI JELEU DE GREPFRUT

Ingrediente

35 bucăți

Pentru aluat:

  • 200 g unt moale
  • 70 g Mărgăritar Zahăr Pudră
  • 200 g făină fină
  • 30 g amidon alimentar
  • 40 g semințe de mac
  • 1 ou (M)
  • 1 g scorțișoară
  • 1 g nucșoară
  • 1 g sare
  • coaja unei lămâi

Pentru jeleul de grepfrut:

Pentru decorațiune:

  • 10 g zmeură uscată

Gătit

Se toarnă 200 ml de apă fierbinte într-o oală și se lasă la stat timp de două-trei minute. Pe urmă, se toarnă apa din oală și se usucă oala. În această oală se pune untul, zahărul, condimentele, sarea și coaja lămâii, se adaugă ouăle, iar apoi se amestecă până se obține un aluat fin. Aluatul nu trebuie bătut excesiv.

Se adaugă cu grijă făina, precum și amestecul de mac și amidon. După îmbinarea aluatului, se umple imediat într-un sac cofetar cu dui de ornare în formă de stea și se presează forme micuțe de trandafir pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin loc între ele. Se introduce capătul întors în sus al unei linguri din lemn în făină și se face câte o gaură mică în fiecare formă de trandafir.

Trandafirii se coc în cuptorul preîncălzit la 170 °C timp de cca. 12-15 minute, până capătă o culoare aurie. Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit.

Pentru prepararea jeleului, într-o oală se amestecă sucul de grepfrut cu zahărul gelifiant, și se fierbe amestecând în continuu. Se lasă la fiert timp de aproximativ 2 minute, și apoi se adaugă acidul citric. Se amestecă și se toarnă amestecul într-un pahar. După ce s-a răcit, jeleul se unge pe formele de trandafir coapte cu ajutorul unei linguri sau a unui sac cofetar cu dui de ornare, și se decorează cu zmeură.

Vedeți mai multe rețete